Hoppa till innehåll

Mitt 2010

Så går 2010 mot sitt slut. I början av året var jag fortfarande föräldraledig med en liten avaplutt. Det känns länge sedan och det har hänt väldigt mycket sedan dess.

Ava 2010

Några händelser under året:

I februari åkte jag på spaweekend på Quality Hotel Panorama. Lyxigt! Det var alltså en julklapp från Jonas. Vi har fortsatt att försöka ge varandra egentid då och då, om än i lite mindre skala. Under sommaren var det lätt att låta en av oss ge sig av på utflykt med Ava och låta den andre ha en egen dag hemma.

Några sista besök på öppna förskolan blev det innan jag började jobba igen 1 mars. Jag fick genast ett nytt uppdrag som Java-utvecklare på ett Volvo-ägt telematikföretag ute på Lindholmen. När jag skrev om det på bloggen hamnade jag väldigt högt upp bland sökresultaten då jag googlade företagsnamnet, vilket gjorde att jag sedan dess undvikit att skriva ut det publikt på bloggen. Ibland skriver jag numera inlägg som kräver lösenord och det händer till och med att jag skriver inlägg som bara jag själv kan se, när det är någonting jag vill komma ihåg men inte nödvändigtvis basunera ut till världen.

Lindholmen har förändrats oerhört mycket sedan jag kom dit i mars. Precis utanför kontorets fönster byggs den nya spektakulära byggnaden Kuggen. Jag har fotat då och då under året:

Kuggenbygget

I april fick jag tillfälle att fota ett halvt pariserhjul.

Vi fick en mysig påsk hemma med god mat och PS3-spelet Heavy Rain (en spelupplevelse som jag hade tänkt blogga om, men aldrig hann…).

I maj var jag på vårkonferens med jobbet, på Vann utanför Lysekil. Jag och Ava åkte dessutom på minisemester, en helg i Borås.

I juni var jag på Scrumkurs på Crisp i Stockholm.

Min 30-årsdag firades med en utflykt till Varberg i härlig sommarvärme. Jag fick en superhäftig födelsedagspresent, en Nexus One Android-mobil! Dessutom har jag börjat använda webbläsaren Chrome och numera ännu mer googlifierad än vanligt… Så fick jag äntligen en ny klocka också.

I augusti började Ava på dagis och vi gick på allvar in i barnfamiljskarusellen med pusselutmaningen att få ihop två heltidstjänster med inte alltför långa dagisdagar. Lyckligtvis trivs Ava fenomenalt bra på dagis, vilket gör att det hela funkar bra. Dagisstarten innebar även att alla Avas kläder måste märkas, samt att vi varit sjuka lite oftare än vanligt eftersom dagisbarn så lätt smittar varandra och andra.

I augusti provade vi även att ha barnvakt kvällstid för första gången (mina föräldrar som var här på besök). Det var sååå lyxigt, allt funkade jättebra och jag och Jonas fick gå på dejt på bio och fin restaurang.

I september var vi på Fredriks och Sofias bröllop på pampiga hotell Grand i Lund. Där i krokarna var det även dags att rösta, vilket alltid är svårt.

När det offentliggjordes att Mario Vargas Llosa fick årets nobelpris i litteratur kände jag mig lite usel som knappt läst några nobelpristagare och beslutade mig för att börja samla.

Visst bilkörande under året har lett till att jag började känna mig säkrare på det lagom tills det var dags att förnya mitt körkort… bättre sent än aldrig.

I november fyllde Ava 2 år och då var det förstås kalas. Strax därefter åkte jag på utvecklarkonferensen Øredev i Malmö. Kul! Och jag hann besöka Astrid och aporna också, häftigt! Samtidigt försökte jag skriva NaNoWriMo vilket gick både bra och dåligt. Jag nådde inte 50000 ord men fick i alla fall ihop ett första utkast till en barnbok, som inte behöver bli så lång som 50000 ord. Dock är det mycket jobb kvar och jag vill göra om mycket…

I december var jag på en tvådagars kurs i Android-utveckling och är nu väldigt sugen på att utveckla appar! Vi var också på ett underbart veganskt julbord anordnat av en annan veganfamilj som vi lärt känna under året. Vi har träffat dem tillsammans med en annan veganfamilj som bor ganska nära oss. Känns jättekul att träffa likasinnade som dessutom har barn i ungefär Avas ålder.

Jag har lagt mycket tid på bloggen Barnboksprat under hela året. Där har jag också årssummerat.

2010 har jag kört WordPress här på Helenas dagar och trivs bra med det, även om det på ett sätt är lite tråkigt att ha övergivit min egenutvecklade bloggplattform. Men den var ju för enkel och jag hann inte med att underhålla den och lägga till nya saker. Nu är det så mycket enklare. Jag har dock fortfarande inte lagt in mina gamla undersidor jag hade tänkt få med så småningom…

Julafton blev hemma och inte i Oskarshamn som planerat, mest på grund av att Ava var magsjuk precis innan. Nyår blir också hemma, men då med besök från Avas farmor, farfar och faster.

Så här sammanfattar Facebook mitt 2010:

Mitt 2010 enligt Facebook

…men det är ganska gamla statusar eftersom jag numera mest skriver korta meddelanden på Twitter. De importeras till Facebook, men inte som riktiga statusar…

Det var lite av allt!

2 kommentarer

  1. Årssammanfattningar är alltid roliga och läsa – men också att skriva, för då ser man verkligen att man hunnit med en hel del under året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *