Hoppa till innehåll

Alfahannen

Jag har sett fram emot att läsa Alfahannen, Katarina Wennstams tredje spänningsroman om kvinnofientliga tendenser i samhället.

Karaktärer från de tidigare böckerna dyker upp även i Alfahannen och ger serien en fin kontinuitet. Ny karaktär är alfahannen själv. Jack Rappe är en av Sveriges främsta skådespelare och väldigt snygg. Kvinnorna faller som furor och han vet att ta för sig. Men så hittas han med uppskuren mage i sitt luxuösa brygghus och redan från början antyds att det är en kvinna vars nej han inte accepterat som hållit i vapnet. Under läsandet får man sedan allt fler detaljer kring hur det gick till och slutligen avhandlas den rättsliga processen efteråt.

Katarina Wennstam riktar ljuset mot den förlegade kvinnosynen i filmbranschen och berättar i sitt efterord att den fiktiva berättelsen inspirerats av ytterst verkliga händelser.

Smuts var riktigt bra, Dödergök inte fullt så bra och jag visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig av Alfahannen, men jag måste säga att den var bättre än väntat, riktigt spännande faktiskt.

Jag är ingen våldtäktsman. Titta på mig! Tror du att jag är en man som behöver tvinga till mig sex?
Jack Rappe

BokinfoTitel: Alfahannen
Författare: Wennstam, Katarina
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 9789174291421
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *