Hoppa till innehåll

Gregorius

Vilken häftig idé det är att göra en spinoff på Doktor Glas, i vilken det är den otäcke pastor Gregorius som spelar huvudrollen! Och bra blev det också. Det är en helt annan man som framträder i denna bok jämfört med i Doktor Glas. Gregorius blir mänsklig i Bengt Ohlssons framställning och man förstår att han är en ensam, olycklig och kärlekstörstande människa. Men alldeles helylle är han förstås inte, det går inte att bortse från att han våldtar sin fru.

Kanske borde jag läsa Helgas bok härnäst?

BokinfoTitel: Gregorius
Författare: Ohlsson, Bengt
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 9789100108205
Publicerat iBöckerVardagsliv

2 kommentarer

  1. Läs Helgas bok och återkom med en rapport om den är läsvärd! :) Doktor Glas är min absoluta favoritbok och jag tycker att Gregorius var fantastisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *