Hoppa till innehåll

Helena vs. rhododendron 1-0

Idag har jag grävt upp en rhododendronbuske. Det är inget jag gör dagligen, precis. Vilken pärs det var! Och då var den ändå pytteliten…

Nu önskar jag att jag hade hunnit med att rapportera löpande om händelseutvecklingen i vår rabatt, som jag hela tiden ville men inte riktigt hann med (det liksom så många andra blogg-ämnen…), så att detta inlägg hade blivit lite senaste nytt snarare än ”kolla, vi har en rabatt”. Men nu har jag i alla fall laddat upp alla bilder till ett Rabatten-set på flickr och kommenterat dem lite där. Om inte annat för att visa bästa Lisa. I våras insåg vi nämligen att rabatten såg hemsk ut och att vi är trädgårdsanalfabeter. Det är inte Lisa, så vi konsulterade henne. Hon hjälpte oss att hitta växter som skulle kunna trivas i denna skuggiga rabatt och fixade till den så den blev snygg igen. Men efter ett tag var den inte särskilt snygg längre, så idag attackerade jag den igen.

Här är dagens före- och efterbilder:

Rabatten idag, före och efter fix

Nu syns fina vintergrönan igen! Har flyttat fram tre plantor som doldes under busken. Och jag har alltså tagit bort en rhododendron som bara var klen, samt lungört som blivit monstruös. Och en massa oinbjudna gäster. Samt flyttat in en dvärgsälg och flyttat en av vårkragarna pyttelite (mest för att få bort den medan jag attackerade rhododendronbusken).

Läs på flickr om du vill veta mer…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *