Hoppa till innehåll

Promenadtankar

När jag promenerar i Landvetter kan varje gång jag ser en viss plats vara den sista. Det är märkligt.

Det är mysigt att promenera i Landvetter. Det händer väldigt mycket här, det tillkommer både gångvägar och hus. Idag gick jag på en väg där alla hus såg helt nya och knappt färdiga ut, ända tills man kom bort till andra änden där det fanns urgamla sommarstugeliknande boningar. Det blandas mycket gammalt och nytt i Landvetter och många av de gamla gigantiska tomterna styckas av för att det ska byggas nytt. Och det byggs verkligen tätt. Varenda liten plätt kan utnyttjas.

Jag gillar att titta på hus. Det är klart att drömmen om ett eget hus väcks till liv så smått och jag roas verkligen av att fundera på vilket hus jag helst skulle kalla mitt eget. Vilka av de nya husen är snygga, vilka är konstiga, vilka är tråkiga och vilka är rentav fula? Vilka av de gamla husen har stil och charm, vilka ser bara sunkiga ut? Vem har coolast trädgård? Det är faktiskt kul att gå och titta och tycka. Men jag ser ju också hur ofantligt mycket jobb det är att ta hand om hus och trädgård. Det känns himla skönt att vi förenklar våra liv genom att flytta till hyresrätt. Vi vet ju att vi inte vill lägga tid på sånt när det väl gäller.

Jag ser fram emot att promenera på Kungsholmen också. Där kommer jag knappast att spana på villor, men jag kommer att njuta av allt vatten! Kungsholmen runt låter som en mysig sträcka!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *