Hoppa till innehåll

Busters öron

Busters öron
Svärmor har än en gång lånat mig en bok jag länge velat läsa; Busters öron av Maria Ernestam (förra gången var det Igelkottens elegans). Den börjar spektakulärt:

Jag var sju år när jag beslöt mig för att döda min mamma. Men jag hann bli sjutton innan beslutet kunde verkställas.

Det är en början som definitivt lockar till vidare läsning och jag blir inte det minsta besviken. Eva har hunnit bli 56 år och älskar sina rosor högst av allt. Hon har fått erfara att relationen till rosor kan vara betydligt enklare än den till människor. Visst har rosor taggar som kan rivas, men man är medveten om risken när man närmar sig dem.

I present av sitt barnbarn får Eva en dagbok och börjar berätta om sitt liv och sina hemligheter.

Eva växer upp med en mor som är otroligt självisk. Hon älskar inte sin dotter och tar varje tillfälle i akt att trycka ner henne. Evas pappa är visserligen snäll, men också alldeles för mesig för att sätta gränser för mammans hemska beteende.

Till slut står det klart för Eva att hon inte kan leva sitt liv medan mamma står ivägen. Hon väljer att satsa på sig själv. Men hur det går till får vi veta först i slutet och jag måste säga att jag blev rejält överraskad när somliga bitar föll på plats på ett otroligt snyggt sätt.

Början av boken går att provläsa här.

BokinfoTitel: Busters öron
Författare: Ernestam, Maria
Förlag: Månpocket (ursprungligen Forum)
ISBN: 9789170014741
Publicerat iBöckerVardagsliv

En kommentar

  1. Åh, jag gillade den massor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *