Hoppa till innehåll

Stockholm och kraschlandningen efteråt

Stockholm
Stockholm! Utsikt från Scandic Hotel Continental – skönt att bo precis vid Centralstationen. Har ätit gott, särskilt pizzan på Tevere med himmelsk aubergine… mmm. Och jag passade på att gå över Klara kyrkogård när det passade, det gäller att hitta oaser i stadskaoset.

Det blev ju lite hastigt och lustigt söndag-fredag i Stockholm, eftersom min tilltänkta kurs blev inställd och jag raskt som attans knökade in mig på en annan kurs i stället. Ville hinna med att gå en .NET-kurs innan jag flyttar, eftersom det verkar troligast att hitta sådana uppdrag på jobbet.

Åh, det har varit bra. Krävande kursdagar förstås, men så lyxigt att själv rå över sina kvällar sedan! Jag bokade inte in något särskilt, utan tog allt som det kom. Ville ta chansen att vara för mig själv, att göra ingenting och att plugga på kursmaterialet när andan föll på. Det var skönt. Jösses, jag tittade till och med PÅ TV helt frivilligt. Det kändes konstigt, men Hell’s Kitchen var faktiskt ganska spännande…

Och så gjorde jag det gamla vanliga misstaget att tänka att det skulle fungera som någon sorts batteriladdning, att jag skulle vara fylld av energi när jag kom hem sen. Men jag hade visst glömt att det brukar vara precis tvärt om. Man kraschlandar i vardagen och känner sig snarare ännu mer urlakad, för att man fått en glimt av hur avslappnad man kan vara och hur långt ifrån det man är till vardags…

Det var jättemysigt att hämta Ava på dagis i fredags (jo, jag var tvungen att åka tidigare från kursen eftersom Jonas skulle resa bort, det var en av nackdelarna med att boka om), jag hade såklart saknat henne massor. Men hur underbar hon än är, är hon också väldigt krävande, som ju brukligt är med 2-3-åringar.

Och inte är det roligt med det oöverstigliga tvättberget som jag bara lyckats minska litegrann idag. Eller att jag var tvungen att gå ut till garaget och stöka fram otympliga grejer som vi skulle sälja, vilket råkade bli just när Jonas är borta (inte lätt med barn och inte lätt när man inte kan lyfta dem själv utan måste be slumpmässig förbipasserande om hjälp). Eller att det bara regnat hela hela hela dagen (trots att igår var väldigt mycket somrigare än Stockholm varit på hela veckan).

Och det där med att få gå på toa ifred och utan att någon hela tiden släcker lyset… åh, vad lyxigt det var. Eller att kunna gå ner för en trappa utan att behöva krångla så herrans mycket varje gång för att få med sig en liten som vägrar av någon ny anledning varje gång. Eller över huvud taget att få göra något eget ibland. Fast jo, ikväll somnade hon faktiskt vid 8, så nu kunde jag skynda mig att få lite gjort (stressa, stressa…). Men då hade hon inte sovit något på dagen. Och igår kväll kom jag inte loss förrän vid 22.

Och jag känner att det där med att bo i lägenhet och slippa ha en trappa känns väldigt lockande, faktiskt… så passande att vi snart gör det! (men åh, jag gillar Göteborg, det är faktiskt lite kluvet också)

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *