Hoppa till innehåll

Byxor

Dessa (+ 2 liknande) till Ava. Bild från Lindex Shop Online.

Dessa till mig. Bild från Lindex Shop Online.
Jag tycker jag köper pinsamt mycket byxor till Ava och ändå är byxlådan alltid tom. Man blir nästan förvånad om hon kommer hem från dagis i samma byxor som hon hade på morgonen. Idag gick jag till Lindex på lunchen och slog till på deras 3-för-2-erbjudande på mjukisbyxor (slutsumma 198 kr för 3 par). Det blev röda och petrolblå i velour, samt svarta “vanliga” mjukisbyxor. Velade mellan 104 och 98, men tog 98. Hoppas de inte blir för korta. Skönt med lite reserver i byxlådan i alla fall.

Sen trillade jag dit på ett par tajta manchesterbyxor till mig själv i mörkblått. Jag behöver nämligen också byxor, så det vore fint om de blir bra. De var mjuka och töjbara, men givetvis var det svårt att välja storlek. 38 satt ungefär som de skulle och var okej i längden också, men lite för tajta i midjan. 40 satt fint i midjan, men plufsade lite varstans och skulle behöva sys upp. Jag tog 38:orna och ska försöka komma ihåg att inte ha för tajt tröja till… Det kändes inte som att de kommer att vara obekväma i midjan, men de kommer heller inte att smickra min silhuett om jag missar att vara 100% uppsträckt… Nu hoppas jag att jag kommer att tycka om dem och använda dem. Det var länge sedan jag riktigt lyckades med byxinköp (eller något klädinköp alls, i ärlighetens namn, mina gamla favoriter är kasseringsklara men jag har inte hittat värdiga ersättare), så jag vågar inte ta något för givet. Tänk om man kunde veta nu hur det blir! Om jag visste att de skulle funka skulle jag gärna köpa på mig fler par, men när jag kommit underfund med den saken lär de vara slut i butik.

3 kommentarer

  1. Julia Julia

    Stretchjeans i tumstorlekar är bra! Om du går till en jeansaffär, typ JC, så får man bra hjälp med modeller som kan passa en oxå!

  2. Ingen dum idé. De brukar ju kunna sy upp på plats också om det behövs (även om jag har varit med om att de lagt upp dem för mycket…). Väldigt länge sedan jag handlade i en sån affär, men det kanske är dags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *