Hoppa till innehåll

Fundera fotobok

Snart är året slut (ja, men faktiskt… jösses…) och det blir dags att göra fotobok med årets bilder. I år lutar det åt att jag anlitar Blurb.

Det i särklass viktigaste när jag väljer fotoboksleverantör är programvaran. Jag ska ändå tillbringa ett stort antal timmar med programmet och tidigare frustrerande erfarenheter gör mig väldigt benägen att jobba med det smidigaste verktygen.

Mina första seriösa fotoböcker köpte jag av Pixopolis (se blogginlägg). Min dåvarande jämförelse visade att den programvaran var bäst, men den har verkligen inte hängt med i utvecklingen. Nu är den mossig. De senaste tre böckerna har jag köpt från Photohome. Men nu har det kommit ännu bättre program…

Först kikade jag på Fotoklok. Klart smidigare än Photohomes programvara och man kan spara egna sidmallar, vilket jag verkligen saknat. Men programmet är fuuult, hemsidan ännu fulare och jag stötte på lite buggar samt saknade ett förhandsgranskningsläge. Dessutom är det dyrt.

Blurb är snyggt, mångsidigt, verkar lättarbetat och har kul befintliga mallar samt möjlighet att skapa egna. Dessutom är priset bra, även när man räknar in frakt från USA. Enda nackdelen jag hittills hittat är att det inte går att få samma format som mina tidigare böcker. Antingen blir årets bok lite mindre eller väldigt mycket större om jag väljer Blurb…

Kul att konstatera att det i alla fall hänt mycket på den här fronten.

4 kommentarer

  1. Kom ihåg att att blurbs priser är utan moms.
    Fotoklok vann Kamera&Bilds test av 14 leverantörer 2011. Inkl Blurb, Photohome och Pixopolis…

  2. Aftonbladet har samma test på sin plus sida dock…
    Just i miljötänket (om någon tänker så) så är väl de svenska leverantörerna bättre.
    Känns dumt att skicka en bok från USA när det finns helt OK i Sverige…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *