Fotoboksföljetongen fortsätter

Ikväll hittade jag ett gammalt fotoboksprogram på min startmeny. Albelli Fotoböcker hette det. När jag försökte starta det ville det uppdatera sig, så jag testade. Det visade sig att det var Önskefotos program. Och det verkade faktiskt skapligt ända tills jag testade att dra in en bild från mitt fotoprogram. Det gick inte. Ingen drag-n-drop! Katastrof!

Jag får alltså ta tillbaks det jag skrev häromdagen om att alla verkar stödja det

Och jag avinstallerade förstås programmet direkt.

Men nu blev det riktigt spännande. Jag hade nästan gett upp hoppet om att hitta en ny kandidat, men laddade ändå ner programmet Printlife från CEWE FOTOBOK som jag trodde mig minnas ha ratat tidigare. Nu är det den hetaste kandidaten! Jag gillar mallarna jättejättemycket och mitt första snabba test tyder på att programmet i stort sett uppfyller mina drömmar. Men för att veta om så är fallet måste jag testa lite mer. Spänningen stiger.

Google ger inte en helt positiv bild av CEWE, det verkar bland annat vara segt. Så just nu låter jag programmet autogenerera en bok av ganska många bilder för att se hur det går.

Det gick fint. Nu sätter jag igång och testa lite mer seriöst. Återkommer säkerligen…

CEWE / Printlife

Just här testar jag funktionen att föra över bilder från Flickr (!). Det funkade fint för de första bilderna i setet jag försökte ladda in, men de sista tre gick inte.

7 kommentarer

 1. Hej Helena! Vad kul att ni hittat till Stockholm. Trivs ni?
  Jag började jobba igen i höstas, efter mammaledigheten, och då kom bloggandet av sig rejält. Men nu är jag igång igen. :)

  Svara

 2. Ja, vi trivs, vi har familj närmare nu och det är jätteskönt! Kul att bo i Stockholm också, jag gillar Stockholm!

  Svara

 3. Ja, hittills verkar det bra med CEWE.

  Bra att det finns varianter för alla smaker, själv vill jag slippa ladda upp bilder. :)

  Svara

 4. Jag följer den här följetången med spänning nu :) Jag gillar Fujis böcker, även om programvaran definitivt kunde vara bättre. (Men så har vi ändå varit tvungna att ha högre höjd i vår Billy på nedersta hyllan för nån atlas och barnbok…)

  Presentera gärna resultatet sen, bildkvaliteten är viktigare än programvaran för mig!

  Kram!

  Svara

 5. Det blev CEWE den här gången, en kvadratisk 21×21 på fotopapper. Det är första gången jag provar fotopapper i en fotobok (har inte sett att det funnits till humant pris innan), jag hoppas att det innebär ett lyft för bildkvaliteten.

  Det är inte höjden som stör mig angående formaten, utan bredden. En Billy är 28 cm djup, många böcker är 30 cm breda. Hatar när böckerna sticker ut.

  Jag hoppas hinna färdigt med boken ikväll. Publicerar strax ett inlägg om vad jag tyckte om programvaran (i stort sett väldigt bra) och återkommer angående bildkvaliteten.

  Svara

  1. Haha, förstår vad du menar med böcker som sticker ut, men vi har bokhyllans sida mot en vägg och då stör det mig inte så mycket… Vet faktiskt inte ens om våra Fujiböcker sticker ut, men du har rätt i att de borde det.

   Jag ska också testa nån ny variant, får återkomma om det sen!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *