Hoppa till innehåll

Himmelsdalen

Åh, så härligt det är när en favoritförfattare kommer med en ny bok som man får se fram emot att läsa! Jag hoppades på att denna skulle komma som e-bok, men det tycktes aldrig ske, så till slut beställde jag den som pocket. Den som väntar på något gott…

Daniel åker för att hälsa på sin tvillingbror Max, som för tillfället vilar upp sig på en plats som kallas Himmelsdalen. Det är en isolerad dal i Schweiz, där människor med vissa psykiska åkommor får vila upp sig under trevliga förhållanden. Daniel har aldrig haft särskilt god kontakt med Max, då de vuxit upp hos varsin förälder, men Max bjuder på resan och Daniel har det inte så kul hemma i Sverige för tillfället, så han ser fram emot lite miljöombyte. När han kommer fram ber Max honom om en tjänst. Han sitter i en knipa med maffian och han måste helt enkelt komma ut ur Himmelsdalen för att betala tillbaka en skuld. Annars kommer hans vackra flickvän att ligga risigt till. Men han får inte lämna platsen och det har visat sig omöjligt att rymma. Daniel går med på att byta plats med Max, det krävs inte så många justeringar av utseendet för att de ska se ut som varandra, mot löftet att Max snart kommer tillbaka. Men det gör han inte. Och ingen tror på Daniel när han försöker säga som det är.

Himmelsdalen visar sig vara en betydligt mer hotfull plats än Daniel förstått och han måste noga akta sig för vem han pratar med och hur. Han träffar en kvinna han tycker om, men kan han lita på henne? Och vad har hon gjort för att hamna i Himmelsdalen?

Jag älskar Marie Hermansons mysrysiga stil och jag blir inte besviken. Det är spännande att läsa om Himmelsdalen och dess invånare och den olycksbådande stämningen ligger tung över alltihop. Möjligtvis känns slutet lite för hastigt, men vägen dit är väldigt, väldigt bra.

Nu får boken ge sig ut på egna äventyr med Bookcrossing.

BokinfoTitel: Himmelsdalen
Författare: Hermanson, Marie
ISBN: 978-91-7429-242-8
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *