Hoppa till innehåll

Första bilderna på vår son!

Ultraljud vecka 18 2

Idag (v. 18+2) har vi varit på ultraljud! Allt såg ut som det skulle och läkaren räknade fram exakt samma BF (beräknad förlossningsdag) som jag gjort, alltså 19 november. Skönt att slippa justera räknandet. Jag var iofs ganska säker, men 20:e hade kunnat vara möjligt, kanske rentav 21:a. Sen är förstås faktisk förlossningsdag en helt annan sak – Ava var ju beräknad till den 18 november, men kom den 7:e.

Och dessutom fick vi veta att det med stor sannolikhet är en son vi väntar. Fast det “visste” vi ju redan. Fattar inte hur vi har kunnat vara så säkra, men vi var verkligen säkra på att Ava skulle vara en tjej, och under hela den här graviditeten har vi “vetat” att det är en kille. Har vi bara tur eller..?

Dock får man ju säga att det inte är 100% säkert ens nu, men vi väljer att säga “han” framöver och utgå från det. Visar det sig sedan att det är fel är det ju varken bättre eller sämre, bara att vänja om.

Han var vaken och rörde på sig under undersökningen, bland annat smackade han med munnen vilket var hur gulligt som helst. :) Se mittenbilden, där han liksom ler. Men läkaren var väldigt snabb och stannade inte särskilt länge i varje vy, så vi upplevde inte riktigt känslan av att få inblick i hur han låg och pysslade med sitt, så som vi gjort på tidigare ultraljud, utan det var rätt korta rörelser vi fick se. Men det var såklart väldigt häftigt ändå.

Och bäst av allt förstås: inget som tyder på några avvikelser.

2 kommentarer

  1. Grattis till att allt ser fint ut! Jag känner igen det där, att man “vet” könet på barnet, fast man är så medveten om att man inte kan veta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *