Hoppa till innehåll

Tyngre

Nu har magen börjat synas på vågen också. Länge pendlade jag bara upp och ner ett kilo, men nu syns en klart uppåtgående trend. Jag petade just in mina mätvärden i en viktkurva (och det är bara ett mätvärde per vecka, vilket gör att pendlandet inte syns så mycket som det kunde):

Jag vägde visst rätt mycket när jag blev gravid, den lilla nedgången i början tog mig aldrig under min normala vikt. Inte som förra gången när jag gick ner 7 kg. Så det gick väl bättre den här gången, även fast jag mådde uselt.

För jämförelse lägger jag in den kurvan också (kul att precis samma verktyg fanns kvar).

Viktkurvan under förra graviditeten:

En konsekvens av att jag blivit tyngre är att jag känner en del smärta nu. Mer än jag tänkte mig att jag skulle så här tidigt, faktiskt. Åtminstone de senaste dagarna. Jag har ont i ryggen och jag har nästan konstanta krampkänslor i magen när jag är ute och går. Det är inte på outhärdlig nivå ännu, men ibland gör det ju mer ont än annars… Lite aningar av foglossningssmärtor har jag också, men jag har i alla fall inte börjat få såna där plötsliga hugg i höften som gör att det känns som benen ska falla ihop som plockepinnpinnar under mig. Men det kommer väl det med…

Men kanske är det inte bara utför nu, det kan ju vara så att jag bara haft två extra slitiga dagar. För det är just de två senaste dagarna som det känts extra mycket och jag har faktiskt gått mer än jag brukar.

Planerar att börja på gravidyoga i augusti (dock inget bokat ännu), det blir nog bra. Funderar på lite gravidmassage snarast för att hålla ut…

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Ett sånt där magstöd kanske skulle vara skönt? (Stödgördel heter det nog förresten). Att ha de dagar du vet att du kommer vara mycket på språng?
    Gravidyoga låter gött!

  2. Ja, jag ska göra lite research kring stödgördlar och foglossningsbälten och allt vad det heter. Hade inget sånt förra gången, men allt som kan hjälpa är välkommet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *