Eketorp

Idag har vi inte haft särskilt mycket tur med vare sig vädret eller våra planer, men det blev en bra dag ändå. Först tänkte vi att det var dags för lite mer strandhäng och det lutade åt det när morgonen såg fin ut. Sen blev det allt gråare och vi hoppades på Ottenby och fågelmärkningen, men var för sent ute för att hinna dit i tid. Vi körde i alla fall söderut och regnet började… Men vi åkte vidare med siktet inställt på Eketorps borg. Vädret hann både ordna upp sig och bli sämre igen, när vi kom fram regnade det och blåste nästan storm, samtidigt som solen sken. Vad som skulle bli korvgrillning blev att äta kall korv under tak… Sen slutade åtminstone regnet och vi gick till borgen och tittade på en massa hus och pyssel. Men jäklar vad det blåste… Kul att se borgen i alla fall, men ärligt talat kanske inte riktigt mödan värt med tanke på att bilturen tog 2,5 timmar med en inte så bilåkningssugen Ava – oftast är hon rätt enkel med sånt, fast idag var det väl helt enkelt en längre resa än vi riktigt var inställda på.

På hemvägen hittade vi en gårdsbutik där det mesta intressanta var slut, men jag köpte i alla fall en liten påse sallad jag inte minns vad den hette… Och sen hittade vi ett sånt där mysigt litet obemannat stånd vid vägen där vi köpte jordgubbar och tomater genom att lägga pengarna i en springa. Vi hade kvar potatis, lök och morötter sedan tidigare, så det blev ännu en lokalodlad middag med tillägg av tofu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.