Hoppa till innehåll

Förrådsröjning & köksskåpsförbättringar

Förrådsröjning
Tänk att det kan bli så stökigt av att städa…

Igår var en produktiv och slitsam dag. Jag gick upp med Ava och Jonas fick lite sovmorgon – jag slumrade lite i soffan medan hon tittade på Barnkanalen och drack välling, så alltför slitsamt var det inte just då. Men efter lunch ägnade vi HELA eftermiddagen + nästan ända fram till läggdags, med paus för att laga och äta middag, åt att röja i förrådet och ordna köksskåpen. Som ni förstår av bilden ovan var vi ganska angelägna om att inte lämna det hela halvgjort. :)

Vi rev alltså ut och gick igenom i stort sett allting i förrådet. Det var ytterst välbehövligt. Tyvärr tog jag ingen före-bild, men att öppna dörren var tidigare att mötas av en vägg av grejer, varav extraskivan till bordet stod prydligt ytterst och blockerade större delen av dörröppningen. Nu ser det ut så här:

Förrådet
Nu går det att gå in i förrådet!

Ni får helt enkelt tro mig när jag säger att det är en stor förbättring. Eftersom vi har en del kökssaker vi faktiskt använder på hyllan in till vänster är det jätteskönt att det faktiskt går att gå in i förrådet nu. Jag hoppas vi kan hålla det så.

Jag komprimerade en kartong och två papperskassar “nostalgisaker” till en kartong. Vi rensade ett par skrämmande påsar med “diverse” som i all hast blivit ihopslängda när vi flyttade och bara inställda i förrådet. I en av dem hittade Jonas bland annat sitt pass, vilket faktiskt var ett av de mest motiverande målen med förrådsrensningen eftersom han ska till Mallorca med jobbet i oktober. Jag hittade dock tyvärr inte mitt fästingvaccineringskort…

Jag gick igenom två stora flyttkartonger köksgrejer och det enda som åkte in i förrådet igen var en plastlåda med 12 champagneglas (på översta hyllan till vänster som inte syns i bild). Det blir betydligt lättare att använda dem emellanåt när de inte ligger nerpackade i en låda någonstans under en massa bråte. Fast jag kan inte påstå att vi använder champagneglas särskilt ofta… En full låda med köksgrejer och dylikt förpassades till soprummet (ja, jag vet… man borde ta tillvara och skänka och allt det där, jag får lite dåligt samvete, men orka…) och resten av grejerna lyckades jag genom ett stort optimeringsarbete faktiskt äntligen få in i köksskåpen (eller var de nu hörde hemma). Här är det mest förbättrade köksskåpet efteråt, tyvärr ingen före-bild på detta heller:

Det mest förbättrade skåpet efter förrådsrensningen
Förbättring! Ytterligare två tillbringare, som är i disken nu, ska in bredvid den som står där, om ni undrar över luftigheten.

På andra hyllan stod tidigare en massa torrvaror, som inte fått plats någon annanstans tidigare. Men vi har ju faktiskt en förvaringsmöbel längs med fönstren numera och det gick att trycka in mycket där. Allt detta var nerpackat i kartong i förrådet tidigare: assietterna, dessertskålarna och glasskålen på översta hyllan, blå skålen, gröna glasen och grova glasen på mittenhyllan. Jag röjde även i det kaotiska skåpet under bänken och elvispen och stavmixern ligger nu i den där lila lådan tillsammans med en massa diverse-grejer. Lådan behöver dock bytas ut, det är en Skubb från Ikea som nog mest är tänkt till kläder och sånt, den har mjuk botten nämligen… Men tills vidare får den stå där, så får vi skaffa en ordentlig plastlåda sen. Det är så skönt att samla ihop smågrejer i lådor!

Lite kvar att göra är det. Jonas har fyra banankartonger (tror jag det var) med prylar som borde kunna komprimeras till åtminstone 3, gärna färre om det går. Och jag har en hög Gameboy-spel m.m. som ska Traderas, två kassar gamla brev att gå igenom (fast merparten hämtade jag faktiskt från Nyköping senast vi var där – åh, jag skulle vilja scanna de viktiga innan jag slänger, men det verkar ju som ett minst sagt stort jobb…) och en låda med min fina kylskåpsmagnetsamling att fota och ta ömt farväl av, om jag klarar det… :) Vi ska också sätta upp två vägghyllor i kontoret, den ena har stått längst inne i förrådet och står numera i hallen. Den andra har hur länge som helst legat på golvet i kontoret och stört.

Apropå att fota så är det så jag gör med nostalgigrejerna jag gör mig av med. Känns det för viktigt för att bara slänga, men för oviktigt för att behålla, fotar jag och slänger. Då finns de ju i alla fall kvar i digitalt skick.

Detta förråd är alltså det enda vi har, vilket gör att vi har en del grejer hos mina föräldrar i Nyköping. Vinterdäck, till exempel. Lite sugna är vi ju på att hyra ett externt förråd någonstans, för att kunna ha lite grövre saker i, eller saker som vi aldrig använder men ändå vill spara (fast målet är ju egentligen att inte ha såna saker… men vissa saker är svåra att skiljas från). Fast det känns ju inte så kul att betala för…

Måste bara nämna också att Ava var fantastisk hela dagen. Visst, vi mutade henne med tv och popcorn, men vi behövde inte utstå minsta lilla gnäll över att vi var så tråkiga, trots att det hade varit ovanligt välförtjänt. Dessutom tyckte hon det var jätteroligt att gå med pappa till soprummet och slänga grejer. Och hon hade hysteriskt roligt åt att säga “korumpa”, vilket vi inte fattade särskilt mycket av till att börja med, men det visade sig komma från ett Mamma Mu-skämt som faktiskt var lite roligt när hon väl förklarat det hela… dock kanske inte riktigt lika roligt som hon med treåringshumor fick det till, men det gav oss i alla fall ett och annat gott skratt och resulterade i att en fin “korumpedans” uppfanns. För att citera Ava: “Korumpa är jätteroligt!”

2 kommentarer

  1. Julia Julia

    Bra jobbat! Det är skönt att röja och städa tycker jag :)

    Har precis skänkt bort en bärkasse kläder :)

  2. Ja, det är sååå skönt att få det gjort och man känner sig ju i alla fall duktig medan man håller på!

    Vi har också en kasse kläder som vi faktiskt tänkte lämna till Myrorna. Jag hoppas att det blir så, känns så fel att bara ställa i soprummet. Synd bara att det ska vara så krångligt! Önskar att vi hade någon sån där insamlingslåda i närheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *