Hoppa till innehåll

Maskerad i Göteborg

I fredags gick vi lite tidigare från jobb och förskola och lyckades åka en sisådär 17.15 från Stockholm. Planen var att stanna i Södertälje och äta middag på McDonalds. Men det stod still i trafiken och att komma dit tog två timmar… Då var vi hungriga (vi vuxna i alla fall, Ava hade hunnit somna och tappa intresset…) och ville inte slösa tid i onödan, så Jonas handlade och vi åt medan vi åkte. Det var bara det att vi, lagom tills vi kommit ut i trafiktjockan igen, upptäckte att vi fått McChicken i stället för McBean. Vi äter inte kyckling! Dessutom saknade våra pommes salt helt och hållet. Vi var ju väldigt hungriga, så vi åt våra pommes och drack läsken, men sen stannade vi på nästa Donk i Södertälje stad och fick faktiskt nya burgare mot uppvisande av hur fel det blev, efter lite pyssel. Så till slut fick vi våra burgare, men kände oss ju rejält snuvade på den snabba och smidiga upplevelse det skulle bli. Trist att jag hann äta tre tuggor McChicken innan jag kopplade… och pommes utan salt var absolut ingen höjdare.

I vanliga fall tar det en timme till Nyköping, nu susade vi förbi där efter nästan fyra. Då hade det i alla fall lossnat. Fram till vandrarhemmet kom vi klockan ett…

Nåja, efter ditresefadäserna blev det i alla fall en riktigt bra vistelse.

På lördagen lunchade vi gott hos Karin och Henrik och deras lille gullunge Arvid (10 månader). Ava älskar ju bebisar och de verkade ha kul ihop:

Ava och Arvid

Arvid och Ava

Väldigt roligt att träffa Arvid för första gången och att träffa Karin och Henrik igen! De fick även bevittna en transformation som skedde innan vi begav oss vidare till nästa mål:

Kling, Pippi, Klang

Det var dags för maskerad-60-årskalas, eller kanske maskerad-2×30-årskalas, i Sätila bygdegård för Ann och Jonatan. Det var en trevlig fest med trevligt folk, bara veganmat, en störtskön magiker på scen och en rolig gissa-vem-jag-är-lek (den där när man får en bild på en kändis på ryggen och ska lista ut vem man är genom att ställa ja-och-nej-frågor till de övriga). Väldigt roligt, både för oss vuxna och för Ava som fick träffa sin kompis Alvin igen + några yngre barn.

Gissa-vem-man-är-leken
Gissa-vem-leken!

Busungar
Busungar! (Ja, jag är alltid medvetet diskret när det gäller att lägga ut bilder på Alvin, för av någon anledning har det inte blivit av att jag frågat Ann och Jonatan om det är okej eller inte…)

Vi hade inte riktigt bestämt hur vi skulle göra idag, men morgonen var regnig och vi tyckte det verkade skönt att komma hem i vettig tid, så det blev avfärd direkt efter utcheckning. Lyckligtvis förflöt resan helt utan bekymmer, vi fick ett mysigt lunchstopp på Rasta i Ödeshög och samtliga familjemedlemmar var vid gott mod under hela resan som företogs med normal tidsåtgång.

Partille vandrarhem, som vi bodde på, var helt ok också. Det var ett stort gammalt hus som luktade stort gammalt hus, men kuddar och täcken var fräscha (vi hade egna lakan och handdukar) och gemensamma utrymmen ok. Vi hade handfat på rummet, vilket var väldigt skönt. Toaletter och dusch var ok, men inte direkt så att man ville hänga där mer än nödvändigt, så vi utnyttjade det egna handfatet till tandborstning och sånt. På rummet fanns även två våningssängar och Ava fick prova att sova i överslaf, vilket hon tyckte var spännande och vi tyckte var läskigt. :)

» Fler bilder

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *