Hoppa till innehåll

Otroligt men sant: vägghyllor i kontoret!

Idag har vi varit såna där tråkiga föräldrar igen, pysslat med våra projekt och försökt få Ava att pyssla med sitt. Dagens projekt var något som stått på att-göra-listan otroligt länge: vi har satt upp vägghyllor i kontoret! Kan knappt tro att det blivit av – vi tycker inte riktigt om att borra i väggar och sånt, så vi drar oss väldigt mycket för det.

KONTORET FÖRE:
Kontoret före

KONTORET EFTER:
Kontoret efter

Kontoret efter

Stringhyllan har vi haft sedan i april (!), men det fanns liksom inte ork att fullfölja projektet då. Jag beställde den innan jag var riktigt dålig och sen dröjde leveransen rätt länge… Den andra vägghyllan är en Billy, som vi köpte redan i Landvetter med avsikt att ha den i vardagsrummet. Det blev dock inget av det och den har legat på förvaring sedan dess. När vi städade förrådet nyligen drog vi fram den och klurade på om vi skulle sätta upp den eller slänga ut den. Det blev att sätta upp den.

Båda hyllorna ger trevlig extraförvaring och gör förhoppningsvis att skrivbordet inte behöver vara riktigt lika översållat med grejer hela tiden. Stringhyllan ska troligtvis få inhysa diverse behållare med prylar (har t.ex. bookcrossing-etiketter i den prickiga lådan), att-spara-böcker med skriv- eller barnbokstema och kanske nåt som bara är snyggt. Inte klart ännu. Billy-hyllan är min att-göra-hylla. Här står framför allt böcker som ska läsas, recenseras, bookcrossas eller annat.

Ja… och vi har fortfarande en irriterande brädhög som är två stycken Billy-bokhyllor vi ska, men inte orkat, göra oss av med. Någon som behöver?

Vår nya kompis fotoskrivaren har hittat sin plats också, det är den stora svarta saken under Billy-hyllan. Håller på att testa den och är glad över att kunna skriva ut foton, men inte fullt så glad över den stenåldriga mjukvaran + lite scannerkrångel (det är alltså en multifunktions), men det kanske löser sig. Antagligen kan vi rationalisera bort den gamla scannern och det är ju skönt med en pryl mindre (även om jag gillar den!).

Känns ju himla bra, detta, och kontoret blev genast lite mindre kalt. Kanske blir det utskrivna foton på väggarna snart också.

Nästa grej som ska hända här inne annars är ju att fåtöljen (tyvärr!) åker ut till förmån för ett kombinerat skötbord och byrå (yess!). Lite skumt att ha det här inne, givetvis, men det finns inte plats någon annanstans. (Fåtöljen syns inte i bild, är där jag står och fotar.)

Dessutom har vi en drös andra prylar som ska införskaffas på Ikea. Spjälsäng och ny bokhylla till Ava är de stora grejerna. Jag vill gärna få allt sånt där i ordning så snart som möjligt, för det blir precis inte lättare i takt med att jag blir större. Det var tungt idag, trots att min insats var minimal och jag bara bistod Jonas när det behövdes.

Men åh, så bra det känns!

3 kommentarer

  1. Bra förvaring underlättar sannerligen!

    Apropå borrning – när maken och jag flyttade till vår nuvarande lägenhet fick han borra (vi har betongväggar utan gipsskiva=svårborrat) och till sist när jag hade någon inredningsrelaterad idé sa han “det gör vi, om det inte innebär att jag måste borra någonstans!”

  2. Ja, jag är också impad! Och stringhyllan sitter ju dessutom på betong-yttervägg…

    Jag måste säga att jag förstår honom, Ellinor. :) Det är läskigt och känns så himla permanent. Plus allmänt jobbigt. Dessutom: Kontoret ska med största sannolikhet bli barnrum om ett par år eller så och jag är redan nu livrädd för att hyllan ska ramla ner i huvudet på ett barn…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *