Hoppa till innehåll

75%, krämporna och yogan

Nu jobbar jag 75%! Är sjukskriven 25% och det känns väldigt skönt, faktiskt. Det blir långdraget att sitta och ha ont… Ryggen värker och jag får allt oftare sånt där jobbigt tryck upp mot revbenen, som är väldigt obehagligt när man suttit en stund. Dessutom är det tungt att gå, jag blir andfådd av ingen ansträngning alls eftersom jag knappt har någon plats kvar att andas på och magen blir hård och obekväm så fort jag går snabbare än snigeltakt.

Idag har jag varit på yogan. Hade rejält tröttont i ryggen när jag kom dit, men det kändes bättre när jag gick därifrån! Fast nu är det ont igen…

Det var hur som helst svårare idag. Att det blivit trångt att andas försvårar ju. Hade svårt med djupa andetag och ibland känns det som att jag håller på att strypas, det blir liksom tjockt och snurrigt i huvudet och ansiktet hettar (inte bara under yoga, men det hände där). Det högg också till rejält i bäckenet när jag försökte mig på en ny ställning när man skulle stå på ena knät med det andra benet sträckt ut åt sidan. Jag försöker undvika eller vara väldigt försiktig med alla ställningar där man öppnar höfterna, för det känns inte bra.

Min vän Hunden!

Det som däremot känns bra är positionerna som sträcker ryggen! Åh! Hunden! Framåtböjningar! Aah! Det enda är ju att man inte känner sig vidare graciös och inte kan göra dem riktigt som vanligt, eller ta ut svängarna lika mycket. Men man får helt enkelt bara glömma det där med att göra saker snyggt. :)

Mitt senaste graviditetssymptom är annars ganska harmlöst, faktiskt: kliande mage! På grund av utspänd, torr hud. Så nu måste jag försöka komma ihåg att smörja magen varje morgon.

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *