Strax kalasdax

Ava fyller ju fyra år den 7:e november och har sett fram emot sitt första egna barnkalas ända sedan… tja, i januari antagligen, när hon gick på det första fyraårskalaset i förskolegruppen. Nu har det blivit dags att börja planera på allvar! Vi kommer att ha kalaset en månad i förväg, för att det inte ska ligga så nära Lillebrors beräknade ankomst. Ett vuxenkalas för familjen ska vi också ha, men det blir däremot i november.

Kalaset blir hemma i lägenheten och pga platsbrist kan vi inte bjuda alla barn. Första steget var alltså att bestämma gästlistan. För att göra det hela tydligt både för Ava och oss skrev jag alla barnens namn på små lappar och ritade tio rutor på ett papper, där Ava fick placera ut namnen (inklusive sig själv). Jag blev impad, men egentligen inte särskilt förvånad, över att hon faktiskt känner igen alla barnens namn i text (de jobbar mycket med namnen på förskolan, de lär sig ordbilden om inte annat). Det gick hur som helst väldigt smidigt. Hon lade kvickt ut alla de viktigaste och vi fyllde ut tillsammans. Sen var det en till hon ville ha med och då valde hon själv vem som skulle petas bort. Inget krångel och jag tror att jag hade mer ångest än hon över att inte få plats med somliga…

Nu är inbjudningarna mailade till nio barns föräldrar och nästa steg är att bestämma allt annat. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.