Hoppa till innehåll

Ny bokhylla till Ava

Idag har Jonas och inkallad förstärkning i form av Henke varit på Ikea, samt byggt ihop och släpat på plats Avas nya bokhylla. En hel del andra inköp gjordes också, så hemfix fortsätter imorgon (och senare, spjälsängen kanske inte är jättebråttom att montera). Byrå-delen av skötbordet var tyvärr slut, så det blir en till sväng lite längre fram. Synd, för jag hade gärna velat börja inventera och tvätta upp bebiskläderna, men då vill jag ju ha någonstans att göra av dem.

Ava fick som sagt en ny bokhylla, en 5×5 vit EXPEDIT. Vi valde mellan 4×4 och 5×5 och den mindre hade nog egentligen gett bättre balans i rummet, men vi prioriterade att få plats med mycket grejer – snart är det ju två barns saker som ska få plats.

Här är lite före- och efterbilder (allt är inte klart, det ska in två lådinsatser också + arrangeras om lite):

FÖRE
Avas rum före

EFTER
Avas rum efter

FÖRE
Avas rum före

EFTER
Avas rum efter

» Fler bilder

Den lilla tripp-trapp-trull-möbeln hon hittills haft leksaker i åker ut. Hennes gamla överfulla bokhylla flyttar ut i vardagsrummet och står tom än så länge, men vi har en drös böcker i lådorna under sängen som ska flytta dit. Leksaksspisen byter plats med gamla bokhyllan. Nyckelpigefåtöljen får fortfarande inte plats någonstans, utan står mitt i alltihop och är ivägen… Och nya bokhyllan står där och ser överdimensionerad ut. :)

Superskönt att ha ordentligt med plats för böcker igen! Jag kunde gräva fram några vi lagt i garderoben för att de helt enkelt inte fick plats och det låg även travar uppepå gamla hyllan som nu svaldes hur fint som helst. Två böcker (båda av Benjamin Chaud…) är för höga för hyllplanen, men de fick plats att ligga diagonalt i en av leksakslådorna tillsammans med serietidningar, pixi-böcker och annat läsbart som inte nödvändigtvis behöver stå synligt på en hylla.

Jag kunde också konstatera att det gick supersmidigt att flytta Avas wallies, den lilla fågeln som satt ovanför spisen följde snällt med och satte sig på en ny plats.

En kommentar

  1. […] fall inte stå i Avas bokhylla. I stället får den nu ligga på diagonalen i en av lådorna i den (så här ser den ut). Det är två böcker som får ligga så och båda är Benjamin […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *