Hoppa till innehåll

Långhelg med mormor

Nu har jag och Ava haft en långhelg med mormor, medan Jonas var på jobbresa till Mallorca. Vi valde att låta Ava vara ledig fredag och måndag, för att få träffa mormor ordentligt. Det var mysigt! (och skönt för mig att inte vara ensam med Ava, höggravid)

I fredags gick vi strandpromenaden bort till lekplatsen vid Kristineberg:

Lekplatsbesök med mormor

I lördags kom morfar och var barnvakt medan jag och mamma gick på musikal, vilket var bokat sedan innan jag ens var gravid. Ava välkomnade morfar med paket:

Paket till morfar

Jag är mycket stolt över skrivandet, som mormor hjälpte till med. Bilden av morfar var rätt lik också. :)

Musikalen var La cage aux follesOscarsteatern.

Jag var lite nervös för vad jag skulle tycka egentligen, med tanke på att det är en komedi och jag måste vara väldigt tråkig eller ha helt fel humor för sånt… Och mycket riktigt tyckte jag att det “roliga” mest var tramsigt, men lyckligtvis hade grundberättelsen ändå ett visst djup och lyckades beröra. Loa Falkman spelar transvestiten Zaza/Albert, stor artist på dekadent nattklubb. Hen har ett lyckligt förhållande med en man och har helhjärtat axlat rollen som mor till dennes son. Nu ska sonen gifta sig med dottern till en extremt konservativ politiker och när familjerna ska presenteras för varandra vill sonen att Albert håller sig undan…

I söndags åkte vi på veganfamiljsträff på veganvänliga pizzerian O Mamma Mia. Väldigt trevligt – mycket folk och god pizza. Ava hittade en kompis och hade jättekul, både på restaurangen och sedan i Vasaparken efteråt när vi hängde där en stund, trots att regnet föll och vi inte var särskilt rustade för blötväder. Hon tokdäckade i soffan när vi kom hem vid fem-sex och sov sedan hela natten. :)

I måndags åkte vi en sväng till stan strax innan mormor skulle åka hem med bussen. Vi rekade gardintyg på Åhléns (rätt sort fanns inte…) eftersom mormor föreslog att hon kunde sy våra vardagsrumsgardiner som julklapp – inte mig emot, och fikade på Espresso House. Jag ville testa deras goda chokladboll på Delicatobollsälskande Ava, fast hon åt tyvärr inte så mycket av sin, så jag antar att den inte blev en hit.

Det blev en bra helg, men nu är det skönt att ha Jonas hemma igen. Han kom en stund efter att Ava somnat igår, så vi hann mysa lite och redogöra för våra respektive helger och så.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *