Nattsömn, eller brist på dylik

Jag sover helt katastrofalt dåligt på nätterna just nu. Svårt att somna och svårt att somna om när jag blivit väckt. Jag blir till exempel störd av:

  • Svårigheter att ligga bekvämt
  • Ont i mage, rygg eller bäcken
  • Bebis som rumstrerar om i magen
  • Ava som rumstrerar om i sängen
  • Plötslig hjärtklappning och andfåddhet, bara sådär, ofta ihop med känslan av att huvudet inte får plats i sig självt
  • Kryp i kroppen, ofta benen
  • Nästäppa (jajemen, det är också en gravidgrej)
  • Sendrag (ok, det är inte det som oftast får mig att ligga vaken, men när det händer sover jag ju inte precis)
  • Annat generellt obehag

Jag är tröttare och tröttare på dagarna. Lyckligtvis kan jag ta igen en del sömn då, men det känns dumt att förstöra min dygnsrytm ännu mer + att jag förstås knappt får något gjort om dagarna längre. Men man gör ju det som funkar och dygnsrytm kan jag ju ändå glömma snart när lillebror är här. Och det är bara att acceptera att jag måste sänka ambitionsnivån för avbetningstakt av att-göra-lista. Har markerat de saker som måste göras innan lillebror kommer och ärligt talat är det ju bara några punkter som inte kan vänta. Får prioritera dem.

Men kanske, kanske behöver jag inte vara så extremt trött som jag var till exempel igår. Då var tröttheten verkligen förlamande och jag sov hur mycket som helst under dagen. Men så hade jag en tuff helg också. Kanske kan det ordna sig lite om jag hittar ett lugnare tempo? Och kanske behöver jag mer järn nu, det kan ju vara en möjlig förklaring. Börjar med att försöka äta järnrikt, kanske köper lite järnsaft också. Vore skönt att slippa hemska järntabletter.

*gäsp*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *