Avas vuxenkalas

Idag har Ava haft sitt vuxenkalas, alltså fyraårskalaset med besök från farmor och farfar, mormor och morfar och Emma och Johannes. Det tyckte hon var väldigt roligt!

Först åt vi lunch – korv med bröd. Kändes bra att äta något som både var enkelt och uppskattat av Ava. Efter det blev det glasstårta, även den väldigt enkel. Vi tog två paket glass och dekorerade med jordgubbar och fyra ljus + hade strössel och hallonsås på bordet till de som ville piffa ytterligare. Visst hade jag kunnat slita häcken av mig för att laga häftig mat och göra häftig tårta, som Ava ändå inte ätit… men eftersom Ava ändå föredrar enklare alternativ valde vi att komma lindrigt undan (men vi gjorde lite häftigare middag i alla fall).

Avas paket låg hela tiden synliga och lockade henne, men vi lyckades få henne att vänta tills efter tårtan med att öppna paketen – utom ett som hon förhandlade till sig att få öppna direkt. Och så var det visst ett som råkade få ett titthål också. :)

Presenterna blev väldigt uppskattade, roligt! Hon fick:

 • Gosedjurskatt
 • Radiostyrd Blixten McQueen-bil
 • Boken “Sagan om det röda äpplet” av Jan Lööf
 • Väska till gosedjurskatten, som farmor sytt
 • Gosedjursdelfin
 • Pysselbok
 • Förkläde
 • Baddockan David, pojkdocka med snopp
 • Kläder till David
 • Hello Kitty-klistermärken
 • Spargris med Avas namn på
 • Massor av enkronor att stoppa i spargrisen

Vi valde att ge två av våra paket (gosedjurskatten och den radiostyrda bilen), så får hon resten på den faktiska födelsedagen.

Sen lektes det med presenter tills det var dags för middag. Det blev savoykålswok med tofu, men vi lade lite tofu åt sidan till Ava, så fick hon äta bara pasta, tofu och tomat. Säkrast så…

Jag testade även nya kameran under dagen. Jag kan inte påstå att jag blev lika positivt överraskad som vid mitt första snabbtest, men jag gillar den i alla fall fortfarande mer än den gamla. Några bilder fick en irriterande gulgrön ton, men jag märkte i alla fall inte någon skevning av bilder, som varit ett bekymmer tidigare. Antagligen borde jag ha använt blixten mer också, jag skippar gärna den för att slippa blixtblänk, men snabba barn i dåligt ljus blir så lätt suddiga…

» Här är fler bilder från dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *