Lite svårare

Sander hade en orolig kväll/natt igår. Han har varit så himla enkel, men det är klart att det kommer motgångar också. Han verkade hungrig, men vägrade försöka amma ordentligt, tog bara ett dåligt tag och gjorde halvhjärtade sugförsök, för att sedan släppa och krångla. Jag kände att det med största sannolikhet fanns mjölk, men han gav det liksom inte ens en chans. Lite bubblig i magen var han också, men inte exceptionellt mycket.

Det är ju välkänt att bebisar ofta har en orolig period på kvällen, så det är väl antagligen inte mycket mer med det. Men det blev rätt jobbigt och fortsatte in på natten (inte konstant, förstås, men återkommande). Till råga på allt fick vi två stora kissläckage under natten och det absolut värsta han vet är när vi krånglar på eller av honom kläder, så det var ju lagom muntert… Andra gången tog jag inte på honom något nytt, men då blir jag förstås rädd att han ska hamna utanför täcket/filten och bli kall.

Och framåt morgonen vaknade förstås Ava och blev ledsen för att hon inte fick komma in till oss. Jonas fick gå in till henne, men ett tag hade vi två skrikande barn här hemma (det var under ett av blöjbytena)…

Nu på förmiddagen har han ammat duktigt och sover just nu som en stock. Allt frid och fröjd. Får se hur det blir ikväll…

Amning upptar såklart väldigt mycket av mina dagar just nu. Jag har fått ganska ont i ena bröstet på grund av att han ofta får ett sämre tag om det. Inte helt lätt att fixa till, men jag försöker såklart. Det senaste, som har funkat riktigt bra, är att lägga honom “åt fel håll”, alltså lägga honom som om han ska amma på vänster sida, men skjuta honom åt sidan till högra bröstet. Då gäller att man bullar upp bra med kuddar. Bra om det funkar, men inte världens smidigaste sätt att amma om man är ute på språng… så jag hoppas att det blir bättre.

Hur som helst känns det i alla fall bra att vi har många tecken på att han får i sig någonting. Efterbesöket igår visade bra utveckling på kurvorna för vikt och bilirubin (gulhet). Man ser att han är lite gul, vilket man inte gjorde först, men det är inga konstigheter så länge det inte blir för mycket. Han har bajsat många gånger och det är inte längre svartgrönt och segt, utan brungult och slemmigt. Och det är alltså bra, för er som inte har barn och är jätteintresserade av bajs som vi småbarnsföräldrar. :) Och kissar gör han ju bevisligen, det märkte vi inatt om inte annat…

Vi hoppas få komma till BVC imorgon för ytterligare mätpunkter på vikt och bilirubin. Skulle kännas skönt inför helgen, om de oroliga kvällarna fortsätter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *