Hoppa till innehåll

40 veckor

Idag är Sanders beräknade förlossningsdag. Det är också vad som känns som min första riktiga föräldraledighetsdag, eftersom Jonas började jobba igen idag. Dagen till ära hade vi en riktigt stökig natt. Inte med Sander, han var ovanligt stillsam, men Ava vaknade stup i kvarten och Jonas fick inte mycket sömn.

Men riktigt, riktigt har det inte börjat ännu, det nya livet. Ava får nämligen vara fulltid på förskolan en månad efter Sanders födelse, så jag behöver inte hämta henne förrän 16.45 idag. Det är väldigt stor skillnad mot sedan, när jag ska hämta klockan 15. Nu är klockan 11, jag har just hunnit klart med morgonbestyren och det börjar vara dags för lunch… Hur ska jag hinna någonting över huvud taget sedan? Nåja, Sander kanske kräver uppstigning vid 05:00 snart, så det kanske inte blir något problem senare…

Vi har i alla fall haft en väldigt bra förmiddag, Sander och jag. De senaste dagarna har han haft lite mer vakentid än tidigare och efter morgonamningen vid 9-tiden (jo, än så länge ligger vi till sängs nästan till dess) låg han snällt och tittade medan jag åt frukost.

Sander 15 dagar

Sen ammade/myste vi lite till innan jag tog en dusch, då lyckades jag lägga honom i mjukliften efter att ha sövt honom i famnen.

Jag har ju vägt mig varje måndag, dvs då graviditeten “fyllt vecka” och jag har fortsatt med det så länge det funnits utrymme i kurvan jag använder. Nu blev det sista mätpunkten och så här blev den slutgiltiga kurvan:

Jag ligger fortfarande en sisådär 8 kg plus, men jag ser väl åtminstone inte direkt gravid ut längre tror jag, bara “lite rund” (jämför med tidigare bilder här):

Mage "v. 40" utan bäbis

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *