Hoppa till innehåll

Torka aldrig tårar utan handskar: 2. Sjukdomen

torka-aldrig-tarar-utan-handskar-2-sjukdomenEfter att ha läst den första delen, Kärleken, ville jag verkligen veta mer om Rasmus och Benjamin. Det får man i denna bok, även om det är väldigt mycket Reine i början. Jag känner mig nästan lite elak, men jag brydde mig inte så mycket om Reine, utan läste vidare nästan frustrerat i jakten på historien om Rasmus och Benjamin. För den är verkligen stark och när jag till slut fick det jag väntade på blev jag väldigt gripen och tyckte om den här boken mer än den första.

De andra killarna i “homofamiljen” tar ganska lite plats i boken, särskilt Pauls frånvaro känns tydlig, eftersom han var så färgstark i ettan. Men Bengt får vara med desto mer i stället.

Berättandet är intressant: jag menar, egentligen vet vi ju redan allt som ska hända. Vi har serverats ett hopkok av glimtar från olika tidpunkter sammanblandat med fakta som inte lämnar öppet för alternativ, ändå vill jag läsa vidare och ta del av det oundvikliga. Men det finns ändå några stora frågetecken inför den tredje och sista delen. Vem ska dö, vem ska överleva? Jag längtar efter att få läsa.

Läst som förhands-pdf importerad till Aldiko. Texten blev väldigt liten, eftersom den inte flödade utan var satt. Först trodde jag inte att jag skulle klara att läsa den så, men det gick bättre än väntat och jag slapp ju dessutom trubblet med bristande e-boksformgivning som jag hade med ettan. Jag kan tänka mig att läsa böcker i pdf-format igen.

BokinfoTitel: Torka aldrig tårar utan handskar: 2. Sjukdomen
Författare: Gardell, Jonas
Förlag: Norstedts
Publicerat iBöckerVardagsliv

3 kommentarer

  1. Jag kände precis som du inför Reines del i historien men jag hittade inget bra sätt att skriva det på! Jag kände mig också elak, hans karaktär kanske baseras på en verklig man? Jag ville liksom bara läsa mest om Rasmus & Benjamin. :-)

  2. Och jag kände nästan tvärtom: greps enormt av Reines historia och blev jätteglad över att han får utrymme (i serien var han i princip bortklippt). I första boken var Reine sin sjukdom, ett symptom på de hemskaste biverkningarna mest, men här får han en röst (och gud så sorgligt det är!). Rasmus och Benjamins historia, hur fin och hemsk och gripande den än är, “kan” jag vid det här laget. Har, förutom tv-serien, även sett den väldigt sevärda pjäsen “Ömheten”, som berör ungefär samma tidsperiod som “Sjukdomen” och handlar om just R & B, nyligen. Intressant hur olika man läser och uppfattar samma bok! :)

    • Verkligen intressant! Jag har inte sett serien, kanske gör det när jag läst sista delen. Men jag slås ofta av hur filmiskt skrivet det är, så jag kan tänka mig att berättelsen passar som film ganska rakt av, men förkortat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *