För stor och för liten

Skulle gå på Core Mamma, men Sander somnade inte i vagnen på väg till förskolan. Ett litet tag gick han med på att ligga och titta med suffletten nere, men mest skrek han. Hela vägen till och hela vägen från förskolan. För då kändes det liksom inte som ett bra läge för att gå på gympa, utan snarare för att gå hem och gosamningsslumra i sängen. Så det gör vi nu. Inte riktigt vad jag tänkte mig.

Han börjar bli stor, lillpysen. Så stor att han inte alltid somnar i vagnen. Igår var jag på promenad och han bara skrek tills jag fällde ner suffletten och han fick ligga och titta upp i trädkronorna. Låg så nöjd och somnade till slut i alla fall.

Jag minns så väl den här tiden med Ava. För stor för att ligga, för liten för att sitta. Vi testade att låta henne sitta ungefär vid den här tiden, men det kändes ganska tidigt. I det läget önskar jag att vi hade en vagn av typen Bugaboo Cameleon, där sittdelen liksom är en liten skål som kan fällas till bra läge och passar riktigt små barn. Men såna lär man inte kunna använda jättelänge. Sista gången vi körde Ava i vår Teutonia Fun var hon nästan 4 år, vi har aldrig behövt någon annan vagn. Men just nu kan det bli en besvärlig tid.

Sen är det detta med tidigare läggning… Jo, det har haft positiv inverkan på våra kvällar – men negativ inverkan på våra mornar! Han vaknar tidigare. I morse var klockan inte ens fem när han tyckte det var dags att gå upp. Jag fick honom till slut att somna om en stund, så vi blev sena i stället, men det brukar bli konstiga mornar efter sånt, som det ju blev idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *