Köstatus

Det retar mig att inte veta var Sander får förskoleplats och var Ava ska börja skolan! Vi snackar augusti 2014, så det är ju ett tag kvar, men jag vill veta nuuu! Skolvalet är ju ett tag kvar tills vi ska göra, men Sander står i alla fall i kö. Fem alternativ får man önska. I nuläget står han på plats 216, 203, 107, 264 och 28. Men det är ju enormt svårt att veta vad det betyder i praktiken. Och fånigt nog så funderar jag på att byta bort det sista alternativet, där vi har lägst kösiffra. Vi står nämligen i kö till en privat förskola också, men nu går deras kö ihop med stadens kö och då måste man välja bort något för att stå kvar. Typiskt, det var ju så bra att kunna köa för en plats till helt utöver det vanliga systemet!

Jag har varit på visning hos de fyra första, men inte hos den sista som jag alltså funderar på att stryka trots att jag inte sett den. Den är också privat, för övrigt, men finns redan i stadens kö. Men den ligger sämst till geografiskt av allihop, även om den inte är särskilt långt ifrån trean och den jag vill lägga till. Men de ligger jättedåligt till om Ava inte får skolplats där vi vill…

Hur som helst, mitt egentliga syfte med detta inlägg var att få en snapshot av köstatus, så att jag kan se hur det utvecklas.

2 kommentarer

  1. Oj! Här får en ju ansöka tidigast 6 mån innan och det är nog lika bra för mig för annars hade jqg nog blivit tokig! Hatar att inte veta, så jag förstår din känsla över det hela…. iih!
    :-)

    Svara

  2. Jaså, här är det när barnet fyller 6 månader. Har för mig att det var samma i Landvetter. Och ja, jag vill veta, särskilt när det antingen kan bli väldigt bra eller väldigt dåligt, rent geografiskt… Inte för att det egentligen gör någon skillnad, men ovissheten, ovissheten!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *