Hoppa till innehåll

Läkarbesök på BVC

image

Idag har Sander varit på “sexmånaderskontroll” på BVC. Jag fnuttade pga att han blir 7 månader imorgon.

Det var alltså ett läkarbesök och Sander visade kanske inte upp sitt bästa jag: han var rädd för läkaren och kissade på min tröja.

image

Läkaren hade en väldigt mörk och bullrig röst och jag är ganska säker på att det var den som skrämde Sander. Läkaren växlade nämligen lite mellan att prata så där mörkt och att prata ljusare och så fort han började bullra började Sander gråta.

Men det såg i alla fall bra ut med allt, trots den senaste tidens omväxlande elände. Läkaren tyckte att Sander var välproportionerad och längd och vikt låg ungefär lika i kurvorna nu. Han är fortfarande liten, men i alla fall inte smal längre, han har hämtat upp sig ur svackan han hade förut. Vi pratade också lite om hans förstoppningsproblem och svårigheten att få i honom så mycket utöver amningen, jag fick tips om Laktulos, men blev lite lugnad angående att han faktiskt inte måste äta mer än han gör just nu.

Vi provade vagnen till och från BVC, första gången på länge. Provade sittande, halvsittande och liggande, men nja, det känns fortfarande inte bra. Jag bar honom sista biten hem… Han sitter ju rätt bra i barnstolen nu, men vagnen är förstås en annan grej. Jag skulle gärna vilja att det funkar snart, blir så svettigt med bärsele i sommarvärmen.

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Karin Karin

    Han är söt när han ser lite butter ut! :-) En sak om lactulos bara: Vi gav det till Arvid ett tag och han fick väldigt ont i magen av det. Det kan tydligen vara gasbildande och göra ont. :-/ Testa med försiktighet!

  2. Ja, visst är han. :)

    Ja, jag har hört det och drar mig lite för att använda det. Provar nog lite till med bara snällkost först. Inte roligt att ge honom ANDRA bekymmer… Just nu undviker jag typ allt jag läst kan vara förstoppande: banan, majs, ris, äpple… osv. Men det är inte lätt, för det är många olika bud överallt. Och det är säkert individuellt också.

    Provade faktiskt brun banan förut, men jag vet inte hur det gick eftersom han åt annat också och blev förstoppad. Men vågar väl det nån gång snart igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *