Hoppa till innehåll

Sander 7 månader

Sander på golvet

Gör:
Vill verkligen ta tag i precis allting. :) Helst samtidigt som han blir hjälpt att stå eller sitta, för det där liggandet på rygg börjar ju kännas lite gammalt. Men det är i alla fall roligt att ligga på mage på golvet och små-åla lite. Han kan förflytta sig tillräckligt för att få tag på saker som är lite utom räckhåll, men han har ännu inte transporterat sig några längre sträckor.

Hans livsmål just nu verkar vara att stoppa min mobiltelefon i sin mun. Det får han inte…

Kan nästan sitta själv. Vore det inte för alla distraktioner skulle det säkert gå bättre, men han välter ju så lätt om han vänder på huvudet eller grabbar tag i något med armen.

IMG_4371

IMG_4373

Trivs riktigt bra med att sitta i barnstolen vid matbordet nu. Roar sig med leksak och/eller kex när vi äter.

Skrattar väldigt mycket när storasyster busar, leker tittut, kittlas eller gör roliga ljud. Eller när mamma gör “en flygande bäbis”, dvs lyfter honom högt.

Är näst intill omöjlig att byta blöja på eftersom han prompt ska rulla runt hela tiden och försöka få tag i grejer… :) Ryggläge är inte så poppis längre.

Har börjat amma i minst sagt kreativa ställningar. Är han pigg går det nästan inte att amma honom “vanligt”. Om jag sitter upp och ammar ska han sitta också, jobbar sig upp om jag försöker lägga honom ner. Ligger vi i sängen, vilket vi ofta gör, rullar han gärna över på mage och ammar från det övre bröstet när jag ligger på sidan. Knas… :)

Har två tänder, båda framtänderna nertill. Men har bara bitit mig ordentligt en gång.

Vinkar! Eller ja, han vickar lite tveksamt på fingrarna när vi vinkar till honom.

Varmt ute idag!
Att åka vagn är inte riktigt Sanders grej.

Trivs bra i bärselen, men inget vidare i vagn. Vill inte ligga och sitter inte tillräckligt bra i våran gigantiska vagn ännu. Jag skulle gärna få det att funka snart, det blir så svettigt med bärselen nu även om det såklart är mysigt att ha honom inom lämpligt pussa-på-pannan-avstånd. Han är allt oftare vaken i bärselen även när vi är ute och går.

Favoritsaker:
Tandborsten! Som han älskar den! Han brukar få ha den morgon och kväll när han sitter i babysittern och jag sköter mina rutiner. Ibland ger jag den någon mer gång om han är grinig i sittern, för då blir han glad…

Annars är de mest intressanta sakerna sånt han märker är viktiga för oss. Min telefon, min vattenflaska, mina glasögon, pappas dator, Avas vällingflaska…

Men leksaker är också kul, så länge inte någon sitter och pysslar med någon sådan här uppenbart intressant pryl i närheten.

Säger:
Ibland lite mer ihållande “prat”: vokalljud, diftonger, gurglingar, pruttljud och så vidare.

Squealar ibland väldigt sött när han blir glad/överraskad.

Äter:
Fortfarande mest amning, fortfarande väldigt ofta. Jag fortsätter gärna amma, men börjar kanske känna att han gärna får äta lite annat också nu.

Vi har just haft en period på några dagar då han pga sjukdom vägrade äta någonting alls utöver amningen, men nu har han börjat komma igång igen. Fast det blir inte så mycket. Det fasta inslaget är kvällsgröt, men han äter inte så många skedar. Tycker han åt skapligt mycket förut ett tag, men det höll inte i sig så länge. Jag har just börjat försöka ge morgongröt också, men hittills har han inte ätit något alls då.

Jag brukar försöka ge någon puré på dagen också, men det blir inte mycket ätet då heller. Möjligtvis om han får någon god fruktpuré, då kan han äta massor. Måste dock vara försiktig, eftersom han haft jobbig förstoppning två gånger.

Provar välling i nappflaska ibland, men nej, det går inte.

Han blir bättre och bättre på att äta sina kex, så jag borde kanske ge mer plockmat. Men det är svårt att veta vad som är säkert, tycker jag, jag är väl lite feg…

Käck frisyr
Käck frisyr

Sover:
Rutinerna är som innan, men vi har haft varierande kvällar/nätter på sistone, säkert pga sjukdom och rutinavvikelser. Ibland vaknar han och är pigg när vi andra vill sova… andra nätter sover han som en stock. För det mesta sover han nog rätt okej, faktiskt, men kunde gott få göra morgon lite senare. Det blir ofta vid fem.

Ibland sover han inte under lämning/hämtning, eller så sover han bara väldigt lite, och då kan det ibland bli huvudsakligen ETT sovpass på dagen. Det är ju så det ska bli så småningom, men litegrann nosar vi på det nu också även om det brukar bli några små sömnskvättar här och där även en sådan dag.

Ammas ofta till sömns, men om han inte somnar stabilt då utan vaknar efter bara en liten stund kan det vara att bära honom till sömns som gäller. Eller att bära honom tills han accepterar att ligga ner igen. Några gånger har han somnat när vi legat och myst bara, det är mysigt.

Ammar ett antal gånger under natten, räknar inte…

Sover ofta på mage nu. Han gjorde det aldrig innan han kunde vända sig själv, annat än om han somnade på någons bröstkorg. Ryggläge är faktiskt över huvud taget impopulärt nu, han vill vända sig direkt.

Bekymmer:
Det har varit mycket nu på sistone. Han är skapligt frisk igen efter att ha varit sjuk. En dags feber, sen hosta och så ihållande snorighet i drygt en vecka. Dessförinnan ett par omgångar jobbig förstoppning, det märks att han inte är på topp då.

Vet inte riktigt hur mycket besvär han haft av sina tänder, svårt att skilja det från det andra.

Har på sig:
Kläder ca storlek 68-74, blöjor Pampers New Baby storlek 3. I vanlig ordning flera klädstorlekar i omlopp. Lådorna är ganska fulla. Men visst katten kan jag sakna vissa sorters plagg ändå…

IMG_4380
Axplock av kläder som används just nu.

Se även:
Sander: 1 mån 2 mån 3 mån 4 mån 5 mån 6 mån
Ava: 1 mån 2 mån 3 mån 6 mån 9 mån 10 mån 11 mån

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *