Pincettgrepp och hemfix

Hänt i dagarna: Sander har övat pincettgrepp på lite majs, bönor, broccoli och sånt smått och gott. Trixigt, men går ganska bra. Nu återstår att se hur det går för magen… trixig läggning ikväll kan möjligtvis vara ett dåligt tecken.

Övar pincettgrepp
Pincettgrepp.

Hemfix har det också blivit. Mycket med balkongen: ny odlingslåda med grönkål, balkonglådor uppsatta, Äpplarö förvaringsbänk för alla fula påsar med jord och dylikt införskaffad, monterad och utplacerad, prylar tvättade. Det börjar arta sig. Vi satsar helt på ätbara grejer: plocksallad, grönkål, gräslök, persilja, koriander, mangold, ruccola, jordgubbar, tomater, några ätbara blommor från en fröblandning, en klen smulgubbsplanta, en torr timjan, en torr rosmarin… och en udda ros. Det blir inte någon maffig blomsterprakt precis, men vi vill utnyttja vårt odlingsutrymme till godsaker. Jag skulle gärna odla något lite grövre också (bönor, morötter…), men det får vi klura på till ett annat år.

Balkongen
Mer odlingsutrymme! En förvaringsbänk har tillkommit sedan bilden togs.

En lampa i vardagsrummet äntligen färdigt uppsatt (så när som på att sladden måste sättas lite snyggare någon gång när det inte är för sent för att banka i väggen). Den sista gardinstången är äntligen uppe och alla stänger har fått ändknoppar. Än så länge har vi snott två paneler från vardagsrumsdelen till köksdelen, behöver egentligen skaffa två nya.

Äntligen alla gardinstänger uppe
Gardinstänger hela vägen.

Idag har jag, Jonas och Sander även premiärätit på balkongen. Ava var på kalas, vilket gjorde det lite lättare att få plats. Fantiserar om ett klaffbord så småningom. Om det får plats.

Sander och pappa
Sander och pappa på balkongen (det var lite småkyligt).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.