Hoppa till innehåll

Maten igen

Just när jag börjar skryta om matflyt slutar killen givetvis äta morgongröt igen… Jag fortsätter försöka, men det har helt enkelt inte blivit rutin ännu.

Igår när jag var ensam med båda barnen på kvällen provade jag att ge båda välling. Sander tuggade mest på sin sugnapp, han har fortfarande inte hajat grejen. Eller så vill han bara inte.

Han har verkat kunna stå sig lite längre på en amning på sistone, men det är inte enbart av godo… När han ammar efter ett lite längre uppehåll KRÄKS han ju sen. Det gör han nästan inte alls när han ammar lite och ofta.

De senaste matexperimenten verkar ha funkar vad gäller magen, skönt.

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Helena Eriksson Öberg Helena Eriksson Öberg

    Jag känner igen det där med att barnen börjar kräkas när de äter mer sällan, så gör min Ludvig, 7 månader, också. Ofta och lite är kanske inte så dumt, fast BVC och bekanta pratar om mål som man kan byta ut mot mat, några mål vet jag inte om vi har direkt…han äter ju när han vill! På morgonen vill han inte ha gröt, jag har tänkt att det nog kan vara för att det finns så mycket mammamjölk på morgonen.

  2. Det är så lätt att känna press på att det ska funka som någon annan säger att det borde, men det är ju helknasigt. Så mycket bättre att slappna av och lyssna på magkänslan, göra som det funkar bäst.

    Sander åt sin gröt i morse. :) Men jag har börjat se till att det hinner gå en stund sedan han ammade. Tidigare ville han gärna amma flera gånger under mina morgonbestyr, nu får det gärna bli en gång innan vi går upp och en gång innan vi går till förskolan, med en portion gröt däremellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *