Hoppa till innehåll

Legoland

image

Idag blev det större äventyr. Resan till Legoland tog lite mer än två timmar, plus ett stopp för lunch. Vi åt polentabitar med tofu i och upptäckte att polenta var en hit för Sander. Får börja ge polentakuber som plockmat, kanske.

Legoland var en hit för Ava, såklart. Vi började med att åka rundturståget som avgår nära ingången. Kul att kunna åka allihop. Men sen delade vi upp oss så att Jonas och Ava sprang runt och åkte saker medan jag promenerade med sovande Sander i selen. Det var lite för långa köer till allt för att det skulle gå att hålla ihop oss.

Jag tittade på minilandet med en massa häftiga miniatyrer av kända byggnader. Jag har ju varit på Legoland som liten, men jag kom inte alls ihåg hur coolt det var med en massa rörliga saker som t.ex. båtar som åkte genom fungerade slussar vid Göta kanal. Jag kollade även lite i butikerna och strosade runt på området. Trevligt,  men mycket folk och bökigt att ta sig fram (jag hade vagnen också).

Vi återförenades en stund och köpte slush och popcorn. Sen hängde jag och Sander ett tag i babycare-rummet medan Jonas och Ava hälsade på draken i slottet, vilket blev favoritattraktionen.

Sen åt vi “pirogbollar” till middag och efter det åkte jag och Ava minipariserhjul, min andra och sista åktur.

På slutet gick vi till Legoaffären där jag och Jonas hade tänkt att Ava skulle få välja sitt första set med smålego. Men hon var inte alls intresserad utan valde en gosedjurshäst i stället…

Det blev en del bilåkande idag, alltså. Lite mer spännande att åka i ett annat land i alla fall. Vägskyltarna ser annorlunda ut med mycket rött på och mittsträngen på motorvägen smyckas ofta av fina blommor på ett sätt jag inte brukar se i Sverige. På ett ställe såg jag en 110-skylt som var snyggt omslingrad av klätterblommor.

Den stad vi såg mest av på vägen hette Vejle och såg mysig ut. Coola runda (ok, cylindriska) hus hade de också.

Inga InstaWeather-bilder idag tyvärr, eftersom vi inte använder mobilt datanät här. Men det var först lite grått för att sedan bli riktigt soligt men ganska snabbt ändra sig till gråare igen. Ganska varmt. Bra väder för dagens aktiviteter, med andra ord, bara bra att det är molnigt så länge det inte regnar.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *