Spjälsäng

På sistone har Sander ofta somnat i famnen och sovit vidare när jag lagt honom i sängen. Så jag tänkte att jag lika gärna kunde prova att lägga honom i spjälsängen.

Fast först igår lade vi oss som vanligt i sängen och ammade och i vanlig ordning somnade han nästan direkt, men vaknade efter en halvtimme och skrek. Då strulade vi ett tag, men när han till slut somnade när jag satt (!) i soffan med honom bar jag in honom till spjälsängen 20.25. Nedläggningen funkade och jag var fullt inställd på att han skulle vakna efter fem minuter, så som han brukar när han sover själv. Fast han sov i tre timmar!

Jag gick upp och satt i soffan och ammade för att kunna prova att lägga tillbaka honom igen. Första vändan var jag uppe en kvart och sen sov han själv i två timmar, tror jag.

Efter det blev det lite svårare, tror jag fick till två kortare spjälsängspass med lite längre tid emellan och något misslyckat nedläggningsförsök. På morgonkvisten fick han ligga hos mig och amma, men sen var han alldeles för pigg… Jag bad Jonas gå upp med honom 5.45 så jag kunde vila lite till.

Det här kanske inte låter fantastiskt, men faktum är ju att ungen skrikit för fulla muggar så fort han lagts i spjälsängen tidigare och vägrat sluta. Har visserligen inte försökt mycket, för det har ju inte känts så kul och vi har oftast helt ok nätter med honom mellan oss.

Men åh, så lyxigt ändå att få bre ut sig. Inte ligga och balansera på kanten. Inte sova i amningsposition. Kunna gosa lite med Jonas innan vi somnar. Det vore ju rätt fint att få till det. Och jag vill inte samsova för alltid.

Men det är ju mycket jobbigare att gå upp och amma och sen försöka lägga ner honom, särskilt när det blir flera gånger per natt.

Ska väl ändå se om jag orkar och lyckas få till det igen. Kanske gick det någorlunda inatt mest för att han var så himla trött?

Och jag vet inte om det är värt krånglet ifall han sover så korta omgångar ändå. I vanliga fall vet jag ju inte hur många gånger jag vaknat, vilket är rätt skönt. Fast vissa nätter stör vi varandra lite för mycket…

Försökte ge honom gröt vid 7, men han vägrade, så vi la oss och ammade och han somnade. Hm… Nåväl, vi får se hur det blir med detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.