Hoppa till innehåll

Ulriksdals slott

image

Igår gjorde vi något jag velat göra länge: vi åkte till Ulriksdals slott. Mest av allt ville jag testa deras trädgårdsbuffé och det började vi också med. Väldigt god mat och det mesta veganskt (buffén är lakto-ovo-vegetarisk).

Sen gick vi bort mot slottet och provade om Sander kunde somna i vagnen igen. Det kunde han!

Jag och Ava gick in i slottet medan Jonas softade utanför med Sander. Det var jättemysigt att göra något trevligt med bara Ava, det var väldigt länge sedan! Det känns så lätt jobbigt och stressigt att försöka synka hela familjen när man gör grejer, men nu kunde jag koncentrera mig på enbart Ava (och slottet, lite…) och låta henne styra vad vi gjorde i ganska stor utsträckning. Det blev en hel del tid i rummet där man kunde rita teckningar, men jag tror vi gick runt överallt där man fick gå också.

Sander vaknade lagom tills vi var klara. Vi köpte en glass till Ava och sen verkade det som att det skulle regna, så vi skyndade tillbaka till trädgården och växthusen. Det började regna på vägen, annars hade vi kanske stannat till på självplocket av grönsaker. Men nu blev det bara inköp av en köttätande växt, som Ava sett ut redan på vägen till restaurangen. Nu har hon en mirabilis, en pelargon och en venusflugfälla i sitt fönster.

Mysig utflykt, jag åker gärna dit igen!

» Fler bilder från Ulriksdals slott

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *