Hoppa till innehåll

Knytis i Sjöstan

Idag var det knytisveganlunch hos A & c:o i Hammarby sjöstad. Vi räknade med en del folk, men i slutändan blev det bara vi som dök upp och det blev ju bra det med. Ava hade kul med T, inte minst för att man fick hoppa i sängarna där, värsta lyxigt. :)

Jag hade aldrig varit i sjöstan och hade inte så bra koll på hur man tar sig dit, men jag valde Tvärbanan. Gillar inte att åka buss med barnvagn (osmidigt + relativt stor risk att man inte får plats och så brukar det vara länge att vänta på nästa dessutom), så det var skönt att slippa. Vi gick till Kristineberg, åkte en hållplats till Alvik och åkte sedan i en halvtimme till Sickla udde. Tvärbanan var en ny upplevelse för mig och den var ju riktigt trevlig. Bra plats för vagnar och mycket att titta på eftersom den åker över jord. Bitvis kändes det som att åka spårvagn i Göteborg. Känns bra att ha Tvärbanan “på kartan” nu, så jag kanske kommer att tänka på den andra gånger den passar att ta. Extra smidigt blev det förstås i och med att Sander sov hela resan både dit och hem.

A bjöd på färska vårrullar och sedan chiapudding till efterrätt. Vi hade med bröd med röror: hummus, ärtröra, tapenade, och sedan Delicatokakor till efterrätt. Gott! Barnen åt korv med bröd, kändes säkrast så…

Allt har gått väldigt bra idag, lite nervöst eller vad man ska säga är det ju att ge sig av själv med barnen, men det var inga bekymmer alls idag och det var förstås bra. Inte minst för att Jonas är i London till på måndag, så det blir ganska mycket bara jag och barnen…

En tokig grej råkade vi förresten ut för på hemvägen… När vi kom till Alvik och skulle åka en enda station till Kristineberg var både hissen och rulltrappan upp till rätt plattform ur funktion. Vi testade att åka upp till plattformen bredvid och just då kom ett tåg, så vi hoppade på och åkte åt fel håll bara för att komma åt spåret i rätt riktning sen… Funkade ju, men kändes lite fånigt.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *