Sander 12 månader! 1 år!

IMG_9659

Det är ju inte klokt! Ett helt ÅR! Vår lille plutt börjar bli stor! (Bilderna är i vanlig ordning från hela senaste månaden.)

Gör:
Ibland när han står upp har han släppt taget ett ögonblick och stått själv pyttelite. Annars är det väl inga direkta genombrott på den här fronten, men han ställer sig väldigt gärna upp och blir såklart hela tiden lite bättre på att stå och på att övningsgå.

Eller jo, förresten, stå på knä utan att hålla i sig gjorde han nog inte sist. Det är han bra på nu:

IMG_0169

Gör en massa “bus”… Stänger av tv:n när Ava tittar (knappar på sidan av tv:n). Pillar på handkontrollen till PS3:an. Sliter i sladdar. Öppnar skafferiskåpen och tar ut saker… Känns som att skafferiskåpen är en disaster waiting to happen. Behöver barnsäkra.

Skakar på huvudet när vi säger nej, eller när han gör något han inte får, som att kasta mat. Men fortsätter såklart göra det otillåtna…

Kramas! Jo, nu känns det verkligen som att han kramas på riktigt, det är mysigt.

Har inte bitits på sistone, men så har han inte heller fått några nya tänder sedan sist och det verkar ju hänga ihop.

IMG_0124
Ertappad med bus

Har fått skalbyxor så att han kan vara ute och greja på marken. Det är roligt:

Untitled

Favoritsaker:
Vill hålla i D-droppsflaskan varje morgon. Mycket viktigt.

Tv:n är mycket intressant, både att pilla på knapparna på sidan och att klappa/banka/känna på bilden. Fjärrkontroll och handkontroll är också superintressant och nu når han ju dem om de ligger på bordet lite för nära kanten.

Kul leksaker: leksakspianot, Noaks Ark med alla djuren, stapelburkar, klosslåda m.m.

Säger:
DADADADADADADA! Mycket, mycket dada. En hel del andra slumpmässiga ljud, inklusive mamma, pappa och Vavva (med lite god vilja är det ju vi). Och vi har börjat med djurläten! De han visar att han kan är kossan och ormen. Buuu och sss, vad annars? (Ava sa också bu snarare än mu i början.) Ibland härmar han andra ljud vi gör också, men kossan säger han så fort han hör ordet kossa.

Har fyndat skandalbody...

Äter:
Går varierande bra men överlag känns det rätt okej ändå. Eftersom han börjat gilla att äta Ellas fruktpuréer själv direkt ur påsen har vi testat matpåsar som man kan fylla med valfri puré. Jag brukar ha i frukt ihop med matigare saker. Han har ätit ur dem själv en del, men också gått med på att bli skedmatad ur dem. Han ville inte alls äta från sked innan, men kanske kände han att pressen minskade när han visste att han fick äta själv om han ville?

Nya saker som går hem: att dricka havremjölk ur mitt glas (inte intressant i egen pipmugg…), att blanda mandelmjöl i makaroner/ris. Korv. Annars rätt likt föregående månad.

Vill väldigt gärna äta själv med bestick, men är inte så bra på det ännu…

Har ammat lite mer på sistone när han varit förkyld och sovit på konstiga tider.

Sover:
Har sovit mer på sistone, bidragande orsaker är troligen förkylning och vintertid. Går upp senast 6 nu och han somnar i vagnen när vi lämnar Ava på förskolan. Kan sova 1-1½ timme då och ÄNDÅ sova ca 2 timmar efter lunch, vilket ju var det enda han sov ett tag. Han sover från ca kl 20 på kvällen också, riktigt gott så länge jag ligger bredvid. Men så fort jag går upp är det kört… Knepigt. Men jag är väldigt trött på kvällarna nu, så jag ligger och pillar mobil ett tag och somnar sen jag också. Lite jobbigt bara att det knappt går att gå på toa, vilket jag brukar behöva. Rätt okej nätter, men givetvis en del amning, vilket stör min natt varierande mycket. Kan vara väldigt svårt för mig att få byta ställning ibland, då är det jobbigt.

Bekymmer:
Har varit förkyld igen, men inte jättedålig. Lite snorig nu, men verkar ändå ok.

Har på sig:
74/80. Samma blöjor som tidigare, dvs Libero Up & Go 4 och Icas byxblöjor 5.

Har levlat till strumpor med antihalkpluttar. Vi kör Polarns, eftersom vi testade massor till Ava och kom fram till att de var bäst.

Sander 12 månader, axplock av kläder som används just nu
Axplock av kläder som används just nu.

Jag tror inte att jag kommer att fortsätta månadssummera, åtminstone inte så här ordentligt. Men vi får se.

Se även:
Sander: 1 mån 2 mån 3 mån 4 mån 5 mån 6 mån 7 mån 8 mån 9 mån 10 mån 11 mån
Ava: 1 mån 2 mån 3 mån 6 mån 9 mån 10 mån 11 mån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.