Hoppa till innehåll

B(r)aksuccé och kalas

image

Vilken fredag! Idag var Anna och barnen här och bakade. De hade med sig en pepparkaksdeg och jag gjorde lussebullsdeg tills de kom.

Jag är imponerad av hur bra det gick trots att småkillarna inte sov som de borde och så. Svårt att kökspyssla med småbarn, ja, men vad smidigt att vara två vuxna!

Allra mest imponerad är jag av stortjejerna. Ava var enligt egen utsago jättebra på att baka pepparkakor och jag håller faktiskt med henne! Hon jobbade på koncentrerat och bra, ända till slutet. Riktigt så intresserad var hon inte förra gången vi bakade pepparkakor, men det var förstås två år sedan…

Jättegoda bullar och kakor blev det också! Med lagom många russin i lussebullarna, såklart (det var barnen som penslade och applicerade russin medan vi vuxna fixade lunch).

Vi hade en hård deadline eftersom Ava skulle iväg på kalas med hämtning på förskolan 15.30. Vi bakade inte ut riktigt all pepparkaksdeg, men det blev ändå mycket, tyckte jag.

Jag lämnade Ava och gick hem till en mycket väldoftande lägenhet. Jonas hämtade Ava på kalaset vid 18 och kom inte hem emellan, så jag och Sander åt middag själva.

Vilket bra fika vi har till första advent nu!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *