Jullovets sista skälvande dagar…

…har ägnats åt detta:

Nyårsdagen/onsdag var en lugn dag. Vi åt sen frukost med våra övernattningsgäster och när de åkt försökte vi bara slappa så mycket som möjligt, typ.

Torsdag åkte vi till nyss nämnda övernattningsgäster för att leka, totalt fem vuxna, tre stortjejer och tre småkillar. Fullt hus, god mat, mycket trevligt.

Fredag gick Jonas och Ava och såg Petras PrickDockteatern Tittut. Jag är avis, den var tydligen lika bra som jag hoppades att den skulle vara.

Lördag hade jag en egen dag på stan! Var hemifrån ca 10-19, nytt rekord! Jag shoppade en baddräkt till mig och lite kläder till barnen, mest på rean. Här är de grejer jag hittade bilder på:

Baddräkt till migKrokodiltröja till SanderPyjamas till SanderSmycken till AvaTröja till Sander

Baddräkt till mig, hjärtsmycken till Ava och resten till Sander. Fast Ava fick ett par byxor också och Sander fick en tröja till, men de fanns inte på webben.

Klockan 13 gick jag och såg Catching Fire (Hungerspelen 2) på Rigoletto. Riktigt bra faktiskt, jag hade glömt boken precis lagom mycket för att bli förvånad av händelseutvecklingen samtidigt som jag ändå kände igen saker när de väl hände. Ungefär samtidigt började jag väl så att säga bli ganska sugen på att amma också, men det gick bra trots att jag hade många timmar kvar. Det var väldigt påtagligt och omöjligt att ignorera, men inte smärtsamt i alla fall… Sander och jag var i alla fall glada att se varandra när jag kom hem, men det känns som att han klarar sig fint utan amningen dagtid om jag inte är där. Efter filmen hann jag gå lite till i affärer, men tittade plötsligt på klockan och insåg att det var dags att skynda sig äta middag! Det blev en raw food-pizza på Ecobaren på Centralbadet, intressant mat i häftig miljö. Pizzan var väldigt god, fast tomatsåsen var i starkaste laget för mig.

Raw food-pizza

Raw food-pizza

Söndag åkte jag och Ava till Eriksdalsbadet. Därav lördagens baddräktsköp. Himla skönt att vara lite mer klädd och slippa bekymra sig för att tappa eller trilla ur bikinin faktiskt. Badhus är inte riktigt min grej längre, känner jag, så jag tycker nog att Jonas drog vinstlotten beträffande Ava-aktiviteterna denna gång, men Ava hade roligt och det var bra att testa. Himla mycket folk bara… Och lite läskigt var det när vi åkte vattenrutschkana och slets isär så Ava kom under vattnet lite längre än vad som var okej… men det gick bra.

Måndag hade Jonas sin egna dag och jag var hemma med barnen. Vi gjorde inte så mycket särskilt, Ava ville pyssla lite och jag hade en herrans massa tvätt att vika. Gjorde smoothie, som Ava velat ha ett tag men vi inte riktigt kommer oss för med att göra. Typ så.

Kvällarna har ägnats åt att spela The Last of Us som Jonas fick i julklapp. Eller det är mest Jonas som spelar eftersom jag har Sander i famnen och jag har knappt lärt mig hur man gör… men lite har jag spelat i alla fall och kanske blir det mer om vi nu prioriterar att spela när Sander faktiskt sover, hittills har vi haft lite annat att göra också eller så har han inte somnat ordentligt förrän sent.

Jag har även börjat leta hembytespartner, det är tufft för mina nerver. :)

Och nu har jag aktiverat mina alarm igen. 06.00 och 15.00 måndag-torsdag väsnas min mobil för att få mig att göra saker…

Och. Nu inleds alltså den sista etappen av min föräldraledighet. Knappt tre månader kvar. Känns ju rätt skumt… Hur ska jag kunna vara ifrån min lilla gullebäbis så mycket sen?! Men samtidigt blir det ju skönt med lite mer frihet också. Eller en annan sorts låsthet åtminstone. Och det blir ju lyxigt att jobba utan att vare sig lämna eller hämta på dagis i några månader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *