Hoppa till innehåll

Skolvalstider

Ava börjar förskoleklass i höst. Ungefär samtidigt börjar Sander förskolan, så nu har vi ansökan ute för båda. Lite knepigt eftersom valen inte är oberoende av varandra, man vill ju att de hamnar nära varandra.

Skolvalsperioden är nu, 15 januari till 15 februari. Förra veckan var jag på tre informationsmöten på potentiella skolor och ett veckan dessförinnan också. Jag kunde ha gått på åtminstone ett till, men den skolan var vi inte så sugna på och det var dessutom på min cirkelfyskväll så jag cirkelfysade i stället. Det var en intensiv vecka! Jonas var dessutom borta på fredagkvällen, så det var något varje kväll. Men skolinfokvällarna hann vi i alla fall äta tillsammans innan jag gav mig iväg.

Det känns… jobbigt nu. Skolan får man besked från ca 15 mars. De flesta skolor har groteskt stora upptagningsområden och det kan mycket väl vara så att inte ens de barn från rätt upptagningsområde som önskat skolan får plats. Vi hör egentligen till en skola vi inte är särskilt sugna på, men vår närmaste skola är vårt förstahandsval. Den har för ovanlighetens skull ett pyttelitet upptagningsområde, så de måste plocka in barn utanför det. Snälla, välj Ava, snälla..! Vill! Vi har ju önskat dagisplatser till Sander som antingen ligger nära hemmet eller nära den skolan, så vi håller verkligen tummarna för att det ska klaffa.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *