Fredag med Makedo och tandläkarbesök

Planen var en ganska lugn fredag, inget särskilt planerat. Men det blev en speciell grej ändå eftersom vi fick post från Folktandvården på torsdagen om att det var dags för femårsundersökning för Ava. Då fick jag äntligen tummen ur och ringde till mottagningen här på hörnet, där vi var med Ava akut när hon slog i tanden, och frågade om de erbjöd kostnadsfri barntandvård nu. Det gjorde de och jag fick tid redan dagen efter, det vill säga fredag, 14.30.

Men först var det ju förmiddag och vi pysslade lite. Ava fick en present, ett Makedo-kit för att bygga ett hus. Det är alltså verktyg, “spikar” och gångjärn för att bygga saker av t.ex. kartong och i hus-kitet följde det med möbelklistermärken. Allt utom klistermärkena är återanvändningsbart till nya projekt och vi hade många spikar och gångjärn kvar när huset var klart. Vi gav ett bil-kit till en kompis som fyllde år nyligen och då ville Ava också ha ett. Tur att jag köpte två olika kit när jag födelsedagspresentshoppade för ett tag sen, för då kunde hon ju faktiskt få det ena. (Det var bara en reservpresent, det ena kitet köpte jag med ett särskilt barn i åtanke men jag slängde med ett extra eftersom jag tyckte det var en generellt bra present som kanske kunde passa någon mer.)

Ava bygger Makedo-hus
Ava bygger Makedo-hus

Ava bygger Makedo-hus
Färdigt! För tillfället i alla fall, sen vet man ju aldrig.

Sen åt vi lunch och så skulle jag få Sander att sova, vilket gick sådär… Han somnade 13.35! Och vi behövde ju börja göra oss i ordning för att gå till tandläkaren en sisådär 14, så det var inte precis idealiskt. Jag tog honom i bärselen och hoppades att han skulle sova vidare där, men det gjorde han inte.

Nåväl, det gick i alla fall fint hos tandläkaren ändå. Ava var jätteduktig på allt utom att välja klistermärken efteråt, det tog en himla tid. :)

Hemma igen gjorde vi smoothie till mellanmål. Sen bakade vi, eller möjligtvis mest jag, en moussekaka/cloudcake. Sen insåg jag att det nästan var dags att laga middag och ringde till Jonas och övertalade honom att köpa sushi på hemvägen. Är det fredagsmys så är det! Fast barnen fick annat, sushi går inte riktigt hem hos dem. Kakan med glass till efterrätt gick bättre. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *