Hoppa till innehåll

Och så några vardagar kanske

Jag skriver visst mest om vad som händer på helger. Så nu tänkte jag skriva vad som hänt måndag-torsdag den här veckan.

Måndag
Ava hade växtvärk på natten och alla var sega på morgonen, vilket gjorde att vi blev sena till förskolan. 9.30 i stället för 8.30… Det gör rätt stor skillnad för resten av dagen.

Jag och Sander gick till öppna förskolan. Börjar känna igen lite folk nu. Bland annat var Avas före detta fröken där (andra gången vi ses där).

Sander sover väldigt bra efter öppna förskolan, det är skönt. Han somnade på väg till affären efteråt, vi skulle hämta ett paket med skrivarbläck och t-shirttransferpapper (jag ska fixa lite tröjor till Ava).

Hemma sov Sander vidare medan jag grejade vid datorn. Fotoboken är prio 1 nu, men när jag inte suttit vid datorn på några dagar brukar det ha ansamlats en del “ska-baran”.

Det blir lätt lite tajt när Sander sover gott. När han vaknar ska vi hinna amma, äta mellanmål, städa efter mellanmålet, röja upp på golvet så att Roomba kan köra, byta blöja, gå på toa, klä oss… och gå ska vi göra 15.30.

Jonas var på en rollspelsträff på kvällen, så jag och barnen var för oss själva. Tror vi åt rester till middag. Ava såg säkert på Netflix sen. Läste om Alfons Åbergs födelsedagskalas som godnattsaga, sjöng vargsången och ammade sedan Sander till sömns. Minns inte hur det gick och om jag kom loss och så…

Tisdag
Sander var dunderpigg klockan 02 och ett par timmar framåt av någon anledning. Det blev sen lämning på förskolan igen… Jag hade egentligen tänkt gå till öppna förskolan, men Ava önskade att jag skulle baka eftersom kompisen A skulle följa med hem och leka. Jag tog en fixardag i stället. Handlade, bakade mockarutor, fixade disk, röjde upp, fixade säkert tvätt också…

När jag kom till förskolan möttes jag av en väldigt ledsen Ava, för kompisen som skulle följa med hem hade kräkts, så det gick förstås inte längre.

Det fick bli familjemys i stället och det var ju inte heller fel.

Onsdag
Sen morgon igen, men vi fick skynda oss lite extra eftersom onsdagar är förskolans utflyktsdag. Jag hade tänkt gå till öppna förskolan sen, men de hade postat på Facebook att de hade stängt. Kanske bäst så, så slapp jag avgöra om Sander var för hostig… Så vi gick till affären och handlade lite i stället. Sen minns jag inte så noga… Kanske hann jag jobba lite fotobok när han sov?

När vi hämtade Ava fick vi veta att utflykten gått till Pontonjärsparken, vilket var nytt och spännande.

Onsdagar brukar ju jag gå på cirkelfys, men mina armar är inte med på noterna just nu, så det fick bli en liten promenad i stället:

image

Skönt att gå utan barnvagn och det gjorde att jag kunde gå runt Fredhäll och Kristineberg i stället för att fuska lite där som jag brukar när jag går Kungsholmen runt. Det hade gått att slicka kusten ännu lite mer, men det var mörka, slingriga, isiga skogsstigar som inte kändes så lockande. Blev en del av den varan ändå, men jag skippade de värsta bitarna. En annan gång…

Torsdag
Ännu en sen morgon… Nu måste vi skärpa oss! Jag skippade öppna förskolan pga Sanders hosta och gick hem i stället. Nästan genast ville Sander amma och somnade i min famn… sov jättelänge, 2-3 timmar! Så det blev en konstig dag med långsömn före lunch och sen lunch…

Övrigt
Ava har börjat spela Mini Ninjas på PS3. Går ganska bra faktiskt. :) Jag och Jonas spelade ju det ihop för länge sen, det var himla mysigt , så det är ett kärt återseende.

Jag har hunnit ganska långt med fotoboken! Har en första grovversion med bestämt tema för varje sida fast ful layout, för många bilder och inga texter. Känns bra i alla fall, bara jag lyckas få lite tid ska den nog bli klar någon gång…

Jag har telefångest! Min mobil är så seg nu och jag har precis betalat av den, så jag funderar på att binda mig till en ny i två år… Har läst massor om Nexus 5 och Xperia Z1 Compact, men båda har brister… Ska nog försöka optimera min gamla lite och se om jag kan stå ut ett tag till.

Jag ägnade ett par kvällar åt att testa Viaplay på PS3:an. Har en provmånad nu, men föredrar Netflix. Jag hyrde Torka aldrig tårar utan handskar och så har jag sett ett par dokumentärer från grundutbudet, bland annat om ökända häkten i USA.

Annat som rört sig i huvudet denna vecka är skolvalet, dagisvalet, min dumma arm, ätande/icke-ätande m.m.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *