Hoppa till innehåll

Tydlig utan ord

Sander pratar ju inte så mycket ännu, men ibland är han väldigt tydlig ändå.

T.ex. när han sliter i min tröja, pekar ner i urringningen och säger “DÄ!”. “Vill du tutta?” “Mm.”

Han har också blivit bra på att skaka på huvudet och nicka, oftast när man erbjuder något att äta. Går liksom inte att låtsas att man inte fattar och fortsätta truga… Och äntligen börjar det gå att fråga honom VILKEN grej han sitter och sträcker sig efter vid matbordet, han skakar på huvudet när jag håller upp fel sak. Tyvärr är ju rätt sak oftast något han inte får ha eftersom han är ganska ensam om att uppskatta när han pillar ner bitar av sin mat i förpackningar av olika slag…

Och så säger han förstås “NEJNEJNEJNEJ” när man gör något han inte gillar… det ÄR ju ord! Han har lagt sig till med ett väldigt argt argljud också, tar liksom i ända från tårna och grymtskriker ogillande.

Han förstår mer och mer också. Det händer att han pekar på näsan när man frågar “Var är näsan?”. Fast ärligt talat kan han lika gärna svara muu…

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *