Hoppa till innehåll

Om den glutenfria månaden så här i efterhand

Min glutenfria månad är slut och jag äter gluten igen.

Gluten är inte boven för min del. Jag tror att det är mer HUR jag äter än VAD, ärligt talat. Och det är inga konstigheter egentligen. För att magen ska vara glad bör jag äta lagom mycket mat lagom ofta och lagom fort. Och gå på toa lagom ofta utan stress. Men det blir gärna att jag överäter, småäter, stressäter och glömmer bort att tugga. Och toabesök med småttingar, de är ju som de är… Jag är också ganska förtjust i att moffa i mig det som blir över när alla har ätit upp sin pasta. Men det ska jag försöka sluta med, för jag har konstaterat flera gånger nu att jag får ont i magen av det. Och ja, det blir samma effekt med glutenfria makaroner.

Visst, det finns mer och mindre gasbildande mat också. Men framförallt är lärdomen att försöka ta det lite lugnt. Att det ska vara så svårt!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *