Skip to content

Eget teckensnitt, busenkelt

Wee, jag som alltid har fantiserat om att göra en egen font har nu faktiskt gjort det. Supersnabbt, superlätt. Kolla:

helenafonttest

Webbsidan i fråga är paintfont.com.

Jag är fortfarande sugen på att göra ett teckensnitt ordentligt, men detta var ett kul sätt att snabbt göra NÅGONTING. Och kul att ha sin handstil som teckensnitt. Eller ja… typ. Om jag skulle skriva den där texten för hand skulle det ju inte alls se ut sådär. Det blir inte samma grej, men… det är ju ändå mina bokstäver, även om jag inte skriver dem sådär varje gång och även om jag inte alltid sätter ihop dem så…

(Och jag hade såklart kunnat embedda fonten här och skriva med den på riktigt, men det verkade lite overkill, så därför gjorde jag en bild.)

4 Comments

 1. Julia Julia

  Vad kul! Det vill jag oxå testa, skriver upp på todolistan :)

 2. L L

  Vad kul! Är det gratis att ladda hem typsnittet sen ?

  • Ja, annars vore det ju inget vidare kul. :)

 3. L L

  Ok bra, då ska jag testa. Tack för att du svarade :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *