Hoppa till innehåll

Klänningskampen fortsätter

Jag har faktiskt varit sugen på att ha klänning ända sedan klänningsveckan. Och inte bara lång tunika, som jag inte vill ha strumpbyxor till, utan riktig klänning med strumpbyxor. För tro’t eller ej, jag har faktiskt hittat en sorts strumpbyxor jag gillar nu (tror det är dessa, fast jag har köpt tvåpack). Inte bara står ut med, utan gillar. Visst skär de in litegrann i midjan och visst syns det om man har en sån klänning som visar det, men de är i alla fall riktigt sköna. Det var ju bara det där lilla problemet att jag inte har haft någon lämplig klänning. Av vardagsklänningarna i klänningsveckan var det 2 av 5 som funkade med strumpbyxor och ingen av dem kändes riktigt klockren.

Visserligen är jag mest inställd på att minimera garderoben just nu, men jag har ändå hållit utkik efter en bra vardagsklänning. Och jag har nog provat en sisådär 10 stycken som inte alls passade. :( Det är svårt med klänningar när man inte har standardmått. Jag har liksom för kort överkropp. Sitter klänningen rätt vid midjan är axlarna uppe vid öronen, drar jag ner klänningen blir det jättekonstigt, om det ens går. Så det är antingen uppsytt som gäller eller icke-figursytt. Jag är väldigt sugen på att låta sy upp efter mina mått, men det får vänta ett tag. Och vet ni, jag lyckades faktiskt ändå få tag i en klänning som uppfyller mina kriterier rätt bra. På det mest otroliga sättet: jag köpte den online. Utan att prova. Gosh! Klänningar passar ju aldrig, så jag var väldigt inställd på retur. Men det behövdes inte!

Det här är inte jag, men klänningen:

Klänning

Klänningen är ASOS Swing Dress With Pockets And Long Sleeves. Den är mer roströd i färgen, jag blev lite förvånad men har inget emot det.

Och här är jag i den:

Jag i klänningen

Trivdes bra i den idag!

Har förresten gallrat ut den crazymönstrade från Indiska som var med i klänningsveckan. För kort för strumpbyxor, för snäv för vanliga tajtare byxor… nä, det kändes inte bra.

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Kul att veckan ändå gav inspiration! Klänningen på bilden ser jättefin ut, och att den till och med har fickor!

  2. Julia Julia

    Jättefin klänning! Kanske något för mig när jag inte behöver amningsvänligt. Jag gillar som du kanske vet Gudrun Sjödén. Kolla gärna där om du hittar något :) De har mycket miljövänligt, färgglatt och med åtminstone en ficka.

    Nu är det ju svårt med strumpbyxor, men annars är mitt tips att variera strumpbyxorna i färg/mönster och ha t ex svarta klänningar och kjolar, det blir liksom enklare att förändra med accessoarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *