Namnmärkning av kläder

Idag har jag namnat Sanders kläder. Om två veckor börjar han förskolan, så då ska det ju vara gjort, och idag passade bra eftersom vi hade en rensningsdag här hemma och jag bland annat gallrade kläder.

Jag skriver förnamnet på lämplig lapp i plagget med märkpenna. Det märks rätt stor skillnad på tre och sex bokstäver, mycket smidigare att märka AVA än SANDER. Men namnet är ju tydligare än initialer, alltså tydligare för förskolepersonal som hittar klädesplagg på underliga ställen, om det inte var uppenbart. Men på strumpor blir det bara initialer. På dem använder jag en tjock, ljus penna direkt på skaftet och måste skriva stort som attan.

Jag är noga med att märka precis allt som kan följa med till förskolan. Så det är väl i princip bara pyjamasar jag inte märker. Och det är alltså inte bara för att vi inte ska tappa bort saker, utan också för att det känns som en ganska enkel grej att göra för att underlätta för förskolepersonalen.

När jag skulle börja märka Avas kläder köpte jag tyglappar man skulle sy på, såna jag själv hade som liten. Men det blev inte särskilt många sådana påsydda… Jösses vad mycket jobb! Nä, tacka vet jag märkpenna. Övervägde ändå att köpa klisteretiketter som påstås funka utan strykning, men nä… märkpenna är enkelt. Och går enkelt att stryka över om plagget ska vidare. Men man får hålla lite koll och bättra på vid behov.

En kommentar

  1. Kul att du är tillbaka med bloggandet!

    Jag håller med om att det känns schysstast mot personalen att märka allt, fast strumpor har jag gett upp. Kanske skulle testa med ljus penna.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.