Lusigt

Jonas och jag har delat upp fredag-lördag så att vi får varsin dag att göra vad vi vill ostört hemma och varsin dag att göra något med barnen någon annanstans. Idag var jag och barnen hos våra vänner i Bagarmossen. De har en så bra gård, de stora barnen kan vara ute själva och vi hör och ser dem från vardagsrummet, där vi hänger med de små. Vi var ute och picknickade en stund allihop också innan en plötslig regnskur jagade in oss.

Dagen tog dock en oväntad vändning när Ava bad mig kolla varför det kliade i hennes hår. Jag har absolut ingen erfarenhet av löss, men det krävdes bara en snabb googling för att vara säker. Löss. Plockade flera stycken. Yuck. Jag kliade mig massor i nacken igår, men tänkte att det var för att jag var hos frisören på förmiddagen. Icke…

Vi fick inkräkta lite på Jonas fria dag för att komma hem och luskamma och lusschamponera oss. Det kom fram ett gäng löss och massor av ägg ur Avas hår när jag luskammade. I mitt hår hittade vi bara en lus. Och Sander hade två härom dagen, men vi önsketänkte dem till slumpmässiga insekter bara.

Ny upplevelse, inte så fräsch. Det kliar fortfarande, vilket det tydligen kan göra ett tag. Säkert mycket värre för Ava… Hoppas vi blev av med dem.

(For the record så använde vi Paranix Shampoo och medföljande luskam.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *