Varannan kväll

Sedan några dagar lägger vi Sander varannan kväll. Jag ammar fortfarande till sömns framför Netflix och Jonas lyckas faktiskt få honom att somna på liknande sätt minus amning. Sen tar jag över när jag lägger mig, Sander sover i soffan till dess och brukar vakna och amma när han flyttas.

Otroligt skönt att ha tid att göra saker på kvällen (just nu “slösar” jag bort den dyrbara tiden på att spela Sim City – vilken frihetskänsla att kunna det)! Och jätteskönt att känna att jag kan vara borta på kvällen med gott samvete igen. Det gick ju bra första gångerna vi försökte, men slutade funka sen.

Vi har haft en del knepiga nätter sedan vi började med detta. När Sander liksom aldrig slutar amma. Kanske kompenserar han för missad kvällsamning. Efter några timmars konstant ammande (sisådär 23-03) blir i alla fall jag oerhört frustrerad av att sitta fast och att inte få sova. Och han kan skrika hur länge som helst när jag nekar… Jonas har fått gå upp till soffan med honom ett tag dessa nätter. Har dock inte hjälpt på annat sätt än att jag fått hämta kraft att orka fortsätta evighetsamningen tills Sander slutligen somnar.

Inatt hände dock något häftigt. Vi hamnade i läget att jag inte orkade mer. Sander skrek och försökte klättra ur sängen. Till slut lät jag honom och han ledde mig ut i vardagsrummet, pekade på soffan och sträckte armarna mot mig. Jag tog upp honom, han lade armarna om min hals och jag satte mig i soffan. Han somnade, mysigt och bekvämt för mig. Efter en stund kunde vi gå tillbaka till sängen. Hoppas det kan funka igen?!

I slutet av månaden ska jag på jobbkonferens och sova borta två nätter. Första gången jag inte kommer att vara där för honom på natten.

(Jonas lägger fortfarande Ava varje kväll utom när jag lägger båda. Detta för att jag måste smita undan diskret för att Sander ska acceptera det. Det vi har kommit på som funkar är att han följer med in i Avas rum och lyssnar på godnattsaga med stängd dörr, så sätter jag mig i kontoret under tiden och syns inte till när de kommer ut.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.