Olika inställningar till frukost

Min idealbild av en morgon innefattar att hela familjen sätter sig samtidigt till ett dukat frukostbord och äter tillsammans under lugn och trevlig samvaro. Men det lär ju aldrig hända…

Det ena barnet studsar upp tio minuter innan väckarklockan ringer och ropar:

– Dudutt! Dudutt! DUDUTT! DUDUTT!

Yoghurt, alltså. Och han vill ha det NYSS!

Det andra barnet ligger kvar i sängen ett bra tag till och till slut får man tjata upp henne. Sen, när hon sitter framför tvn med sina mackor (rostat Energibröd med bara smör, nåde den som försöker ge henne något annat) får man säga till flera gånger för att hon inte ska glömma bort att äta dem.

Och vi vuxna då? Tja, den av oss som har hand om barnen aktuell morgon flänger runt och häller upp MEEEJ dudutt, hämtar vatten, brer mackor, hindrar lilla barnet från att ställa sig upp i matstolen, försöker göra oss i ordning, tjatar på barn och kanske eventuellt äter något eller också inte.

Men det går ju det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *